Sidebar Menu

Datum objave: 28. Svi 2020

SLUČAJ NEDJELJA / Dok Hrvatska dvoji treba li raditi nedjeljom ili ne, Njemačka zabranjuje i vožnju motociklima nedjeljom i praznicima

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zbog buke kojom narušavaju nedjeljni mir i odmor, Njemačka namjerava uvesti zabranu vožnje motociklima nedjeljom i praznicima. Najava uvođenja takve zabrane u uređenoj državi poput Njemačke, izazvala je veći val polemika u svijetu nego u Njemačkoj, a ni u Hrvatskoj još nije naišla na veći odjek. No, ako Nijemci zaista zabrane vožnju motora nedjeljom kao mjeru zaštite od buke, i Hrvatska će se morati očitovati, a u neprilici bi se mogao naći i Šibenik. Naime, ako Nijemcima u danima odmora smeta čak i buka motocikla, onda će im buka smetati i kada dođu na ljetovanje, dakle na odmor u Hrvatsku pa i na šibensku rivijeru poznatu, osim po ljepoti, i po buci koje tijekom ljeta ima i izobilju, a u enormnim količinama proizvode čak i neki hotelski kompleksi. Ili bi možda, ako Njemačka zaista postane noise free država, hrvatski turizam trebao iskoristiti šansu i širom otvoriti vrata ljubiteljima motora te ih privući novim sloganom koji bi mogao glasiti Croatia: full of noise!

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.