Datum objave: 27. Svibanj 2020

NAPUŠTANJE HDZ -a / Nakon supruge i Branimir Zmijanović izašao iz HDZ -a, vjerojatno će i on otići kod Škore

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ugledni šibenski odvjetnik i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Šibenika napustio je HDZ navodeći da je razlog tome "osjećaj nemogućnosti identificirati se sa politikama vodstva, poglavito lokalnog,  permanentnog izostanka bilo kakvog, pa i najmanjeg  napora da se određene latentno konfliktne situacije riješe, dopuštajući da tako eskaliraju u ne nadvladive prepreke u pokušaju međusobnog razumijevanja". Njegovim odlaskom HDZ gubi većinu u Gradskom vijeću.

Iz HDZ -a je prije nekoliko dana izašla i njegova supruga dr. sc. Ljiljana Zmijanović koja je bila utemeljiteljica te stranke. Ona je široj javnosti poznata po upornim pokušajima da razotkrije nezakonitosti u izboru ravnateljice JU NP Krka jer se i ona natjecala za to mjesto, a ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić sve to ignorira. Potporu nije dobila niti od premijera Plenkovića koji je sa svim upoznat.

Nakon toga bilo je izvjesno da ni ona ni suprug sebe više ne vide u HDZ -u. Ona je pristupila stranci Domovinski pokret Miroslava Škore u koju će vjerojatno ući i njezin suprug iako to nije potvrdio.

 

FOTO Šibenik IN

Iz kategorije: Vijesti