Datum objave: 25. Svibanj 2020

POTRESI I U ŠIBENSKOM HDZ - u / Jedna od osnivačica HDZ - a i dragovoljki Domovinskog rata dr.sc. Ljiljana Zmijanović istupila iz HDZ -a

Diana Ferić
Diana Ferić

Dr. sc. Ljiljana Zmijanović, dragovoljka Domovinskog rata i 30 - godišnja  članica HDZ -a istupila je iz te stranke, kako je sama večeras obavijestila javnost.  U obrazloženju stoji:

 "Temeljem argumentiranih i na valjanim analitikama temeljenih i komuniciranih kritičkih stavova, smatram da permanentno ignoriranje istog od strane vodstva HDZ-a nije kompatibilno mojim promišljanjima, misaonom i slobodoumnom intelektualnom sklopu. Temeljem prediktivne analitike donosim zaključke po kojima ne vidim načina da se bilo što u budućnosti u smislu kvalitativnih pomaka u primjeni formalnih načelnih paradigmi stranke promijeni.

Sudjelovala sam u osnivanju HDZ-a i bila članom bez prekida 30 godina. Posve jasno izričem mišljenje da  veliki dio članstva predstavlja istinske i čestite promicatelje vrednota koje su tek paradigmatski ispisane u načelima i raznim sintagmama.

Poznat je moj životopis, s ispisanih 482 dana borbenog sektora elitnog vojnika izvidnika u Domovinskom ratu, ronioca, pilota, doktora društvenih znanosti polja ekonomije, dobitnice više međunarodnih nagrada i priznanja za rad u struci, sudionice znanstvenih ekspedicija, ekoloških programa…osobe koja je jedino i isključivo svoju karijeru kao znanstvenika i stručnjaka gradila uz pomoć svoje obitelji i znanstvenih autoriteta.

Iz rečenih razloga smatram da ovo vodstvo stranke ne može zaslužiti moje povjerenje; autentično i istinsko promicanje odgovornog upravljanja društvenim i ekonomskim procesima u ovom slučaju nema svoje utemeljenje.

Osobno od čelnih ljudi stranke doživljavam posve neprimjeren rakurs, što samo govori o nedoraslosti ozbiljnog i uljudbenog ponašanja, i nepostojanja interesa valoriziranja znanstvenih i inih postignuća, koji bi morali biti rotorima razvoja Republike Hrvatske na dobrobit svih njenih ljudi."

 

Dr. sc. Ljiljana Zmijanović doživjela je šikaniranje nakon što se javila na natječaj za ravnatelja JU NP Krka  u vrijeme kada je na vlasti  baš HDZ . Njihov ministar  zaštite okoliša Tomislav  Ćorić pokazao je  krajnji prezir prema  sudskim odlukama koje su poništile njegovu odluku o izboru drugog kandidata, nakon što se Ljiljana Zmijanović žalila i sve vrijeme    ignorira  činjenice da je izbor bio nezakonit , a sluh za taj problem nije pokazao niti premijer Andrej Plenković iako je na to bio upozoren. Zbog toga ovakva odluka dr.sc Ljiljane Zmijanović  nije iznenađujuća.  

Iz kategorije: Vijesti