Datum objave: 23. Svibanj 2020

PRIZNANJE / Župan Goran Pauk medijima priznao da je njegova obitelj u središtu afere vezane za nestanak veće svote novca iz kućnog sefa, a detalji s očekuju od policije

Diana Ferić
Diana Ferić

 Lokalni mediji poštuju  zakonske odredbe po kojima ne bi smjeli u javnosti niti objavljeni podatci o kaznenim djelima u koje su umiješani maloljetnici, ali neki nacionalni mediji su objavili da je   afera o navodnom rasparčavanju velike svote novca iz  kućnog sefa u koju je umješan maloljetnik  ili pak o ucjeni vezana za šibensko - kninskog župana Gorana Pauka i njegovu užu obitelj.

 

Šibenska policija ovog tjedna privela je nekoliko ljudi zbog moguće povezanosti u slučaj krađe poveće svote novca. U javnosti je danas buknulo kako je novac ukraden iz sefa visokopozicioniranog političara na tom području i kako je u sve upleten njegov član obitelji, piše t.portal.

Kako navodi 24 sata, političar koji je ostao bez značajne svote novca je šibensko-kninski župan Goran Pauk.

On je potvrdio da je riječ o njemu i naveo:  " S obzirom da obrada traje, a novac je cilj iznude, o točnom iznosu ne mogu govoriti prije izjave nadležnih tijela. Ali mogu vam kazati samo da je iznos puno manji od štednje navedene u mojoj imovinskoj kartici'.

Podsjećamo, župan u svojoj imovinskoj kartici navodi da ima 60 000 eura u štednji, a kao način stjecanja navodi 'ugovor o ustupu i raspodjeli imovine za života sa ocem i bratom'.

Marica Kosor, glasnogovornica policijske uprave šibensko-kninske rekla je da je kriminalističko istraživanje u tijeku i da ne može iznositi detalje, no dematirala je masovna uhićenja koja su se navodno dogodila. 

Prema navodnim informacijama, novac je otuđio član obitelji župana koji je potom sam postao žrtva iznude. U ovom trenutku nije poznato koliko je novca točno nestalo iz županovog sefa, no procjene se kreću od 300.000 do čak 650.000 kuna, navela je Slobodna Dalmacija.

Iz kategorije: Vijesti