Datum objave: 21. Svibanj 2020

NEMA NOVOOBOLJELIH OD COVID - 19 / Prestaje testiranje štićenika i djelatnika Cvjetnog doma u Šibeniku, ali posjeta nema do 27. svibnja

Diana Ferić
Diana Ferić

Negativni su na na SARS CoV2 brisevi svih djelatnika i štićenika Doma za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ Šibenik kojis u uzeti nakon što je jedna štićenica obolila. Zbog toga u dogovoru s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo prestaje daljnje testiranjem. U toć će se ustanovi provoditi pasivni zdravstveni epidemiološki nadzor tako da će se pratiti zdravstveno stanje i testirti simptomatske korisnike i djelatnike. Po preporuci epidemiološke službe potrebno je suzdržati se od posjeta rodbine do kraja zdravstvenog nadzora, koji prestaje zaključno sa danom 27. svibnja 2020., uz uvjet da do tada svi ostanu zdravi., priopćio je Županijski stožer civilne zaštite.

Osmi dan za redom u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih osoba od COVID-19, tako da je broj oboljelih u našoj županiji i dalje 91, a oporavilo se 79 pacijenata.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitaliziran je jedan pacijent pozitivan na koronavirus i nije na respiratoru. Dva pacijenta s našeg područja i dalje se liječe u KBC Split. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 69 osoba i svi su kontakt s COVID-19 pozitivnim osobama. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 2287 uzoraka.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena ni jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.

Iz kategorije: Vijesti