Datum objave: 13. Svibanj 2020

KORONAVIRUS UŠAO I U ŠIBENSKI CVJETNI DOM / Čekaju se analize uzoraka štićenika Dona koji su poslani u Zadar

Diana Ferić
Diana Ferić

Čekaju se rezultati analize  briseva štićenika šibenskog Cvjetnog doma koji su poslani u Zadar nakon što je koronavirus potvrđen kod jedne štićenice tog doma koja je rođena 1940. godine.

Situacija u Domu za starije u Šibenik se još uvijek istražuje, tako da detalje ne mogu reći - komentirao je na današnjoj presici u Zagrebu Krunoslav Capak, šef HZJZ-a, prvi slučaj zaraze koronavirusom u Cvjetnom domu u Šibeniku.

 Prema riječima Tomislava Ninića, ravnatelja tog doma uzeto je 15 briseva od štićenika s istog kata na kojem je bila zaražena štićenica te zaposlenika koji su sa zaraženom bili u kontaktu.

Zaražena štićenica Cvjetnog doma rođena je 1940. godine, a riječ je o dementnoj osobi slabije pokretljivosti. Ona je jutros prevezena na odjel infektologije šibenske bolnice, a prema Ninićevim riječima, stanje joj je dobro te jutros nije imala povišenu temperaturu.

"Zaista sam iznenađena ovom situacijom. Imam majku  koja  je smještena u Cvjetnom domu i jako sam bila ponosna na osoblje i upravu kako se  dobro nose s ovom situacijom vezanom za koronavirus i kako su jako disciplinirani. Ziasta su sve vrijeme  na razini ove izvandredne situacije, komuniciraju s nama, ali im je  najvažnija zaštita štićenika i zato mi zaista nije jasno što se dogodilo. Virus je mogao prenijeti samo netko od djelatnika jer nitko od nas nije imao dodira sa štićenicima. Ovo je sada stvrano  zabrinjavajući preokret ", kazala nam je žena čija je mama od siječnja ove godine smještena u Cvjetnom domu. 

FOTO: TRIS portal

 

Iz kategorije: Vijesti