Datum objave: 09. Svibanj 2020

KORONAVIRUS U ŠIBENSKO - KNINSKOJ ŽUPANIJI / Jedna oboljela je preminula, novooboljelih nema, a oporavilo se 69 oboljelih od bolesti COVID 19

Diana Ferić
Diana Ferić

Treća žrtva zaraze koronavirusom u Šibensko - kninskoj županiji, otkako je počela epidemija, je 71 - godišnja žena koja je umrla u klinici za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" u Zagrebu. Kako stoji u priopćenju Županijskog stožera civilne zaštite, bila je kronični bolesnik.

Na respiratoru u KBC -u Split je i dalje troje oboljelih iz Šibensko - kninske županije. Dobra je vijest da  sedmi dan za redom nema novooboljelih osoba od koronavirusa u Šibensko - kninskoj županiji. Jučer je javljeno da je jedan pacijent iz Šibensko-kninske županije pozitivan na koronavirus. Riječ je o pacijentu s prebivalištem na području grada Knina, koji je bio na brodu i u kontaktu s više oboljelih osoba od COVID-19. Po povratku u Hrvatsku bio je u samoizolaciji u Splitu. Splitska epidemiologija ga je vodila pod zdravstvenim nadzorom i tamo su ga testirali, te je nalaz bio pozitivan. Izloženih kontakata u Šibensko-kninskoj županiji nije bilo.

Do danas, od ukupno 90 oboljelih oporavilo se njih 69.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice nema hospitaliziranih pacijenata oboljelih od COVID-19. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 102 osobe, od čega je 24 kontakt s oboljelim od COVID-19. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1668 uzoraka.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske je zaprimljena jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije te je provjerom utvrđeno da je bilo kršenja navedene mjere. 

Iz kategorije: Vijesti