Datum objave: 07. Svibanj 2020

BREAKING NEWS / U padu školskog aviona kod Biljana Donjih poginuli instruktor i kadet, Krstičević podnio ostavku

Diana Ferić
Diana Ferić

Dvije su osobe poginule u školskom zrakoplovu  HRZ-a koji se srušio kod Biljana Donjih, potvrđeno je iz MORH-a. Riječ je o pilotu-instruktoru i kadetu. Neslužbeno doznajemo kako je pilot bio član akro grupe HRZ-a "Krila Oluje".
Na terenu su vatrogasci iz Javne vatrogasne postaje Benkovac, Hitna pomoć te sve druge nadležne službe.

U Operativnom dežurstvu policije Policijske uprave u 16.02 sati zaprimljena dojava da je u mjestu Biljane Donje pao avion. Odmah po dojavi na mjesto događaja upućeni su policijski službenici, a o ovom događaju su obaviještene i sve druge službe, hitna služba, vatrogasci i sve druge nadležne službe. Nakon dolaska na mjesto događaja o svim poduzetim mjerama i radnjama ćemo blagovremeno obavijestiti javnost, rekla je Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije.

"Danas oko 16 sati tijekom redovnog leta došlo je do pada školskog aviona Zlin u području Biljana Donjih. Dolaskom na mjesto nesreće mogli smo konstatirati da su poginuli natporučnik Marko Novković i polaznik poručnik Luka Jagetić. Razlozi pada aviona nisu nam poznati", rekao je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj na konferenciji za novinare koja ej održana u 16 sati.

Avion je pao pola sata nakon polijetanja. S avionom nije bilo problema, u upotrebi je od 2007. Pilot Novković je bio vrlo iskusan pilot, član Krila Oluje. Jagetić je već obavio samostalni let, letačka obuka je išla po planu, rečeno je na presici.

Radi se o polazniku Luki Jagetiću rođenom 1995. Završio je vojno inženjerstvo. Prošao je selekcijsko letenje, u ožujku je počeo letačku obuku. Sve obuke završio je s izvrsnim uspjehom.

Ministar Krstičević podnio ostavku

Ministar Krstičević je izrazio duboku i ljudsku sućut obiteljima poginulih.

"Dobio sam informaciju oko 16 sati da se dogodila nesreća. Odmah sam krenuo ovdje u Zemunik. Tijekom puta sam se čuo s predsjednikom i premijerom i njih sam izvijestio o ovome događaju. Jako je teško izgubiti hrvatskog vojnika, to je teško svakom ministru obrane i svakom zapovjedniku u Hrvatskoj vojsci. Kao što znamo, prije tri mjeseca smo imali tragičnu nesreću s helikopterom kada smo isto izgubili dva mlada života. Ono što je važno je da sve bude istraženo, govorim o cijelom sustavu, da se mora govoriti istina i da o svemu moramo biti transparentni. Formirao sam povjerenstvo s glavnim zrakoplovnim istražiteljem koji treba napraviti detaljnu istragu o ovom događaju", rekao je ministar i izjavio kako podnosi ostavku na mjesto ministra obrane i potpredsjednika hrvatske vlade.

 

FOTO:Diadora TV

Iz kategorije: Vijesti