Datum objave: 07. Svibanj 2020

NACIONALNI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE / Počinju raditi autoškole, dozvola za rad kafićima i u zatvorenom prostoru

Diana Ferić
Diana Ferić

Samo šest  novih slučajeva zaraze koronavirusom registrirano je u protekla 24 sata u Hrvatskoj, a preminula je još jedna osoba, izvijestio je danasNacionalni stožer civilne zaštite.

Još je  40 bolesnika ozdravilo od zaraze koronavirusom, ukupno je do sada 1641.  U samoizolaciji se nalazi 18.081 osoba.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je kazao da će danas donijeti dvije odluke o popuštanjima. "Dopustit će se rad autoškola. Izvan

snage se stavlja odluka o karanteni i kućnoj izolaciji za vozače međunarodnog transporta", dodao je Božinović.

Velika promjena što se tiče ugostitelja

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo  je komentirao i više zahtjeva ugostitelja.

"Prvo je potrebno da kažem da su prijepodne objavljene upute za rad kafića i restorana.Mi smo propisali stroge mjere koje se tiču higijene i dezinfekcije. Tu nema spornih elemenata. Ima jedna razlika, a to je da je bilo rečeno da će se pustiti samo oni koji imaju terase. Međutim, mi imamo puno ugostitelja bez terasa, donesena je odluka da će se pustiti u rad i oni koji nemaju terasu", rekao je Capak.

O propusnicama

Novinari su pitali i o e  propusnicama.

"Najvažnija je povoljna situacija epidemiološka. To će se razmotriti do 11. 5. To bi značilo nastavak ovog povoljnog trenda, mi ćemo donijeti odluku koja može ići prema potpunom ukidanju", rekao je Božinović

Capak je rekao da bi se izbori u ovom trenutku mogli održati, prenosimo s portala Index.hr.

Iz kategorije: Vijesti