Datum objave: 07. Svibanj 2020

ŠibenikIN JAVLJA / Radnici Zelenog grada jutros prosvjeduju nezadovoljni ukidanjem zajamčenih prava i radom direktora Novice Ljubičića

Diana Ferić
Diana Ferić

Radnici Zelenog grada prosvjeduju od jutros ispred zgrade te gradske tvrtke jer smatraju da uprava tvrtke već duže vrijeme zakida njihova prava.

Ispred Zelenog grada jutros se okupilo oko 80 radnika, a najavili su da smeće danas neće skupljati, javlja ŠibenikIN.

- Ovo je tihi prosvjed ne samo članova sindikata, nego svih zaposlenika. Prosvjed se održava zbog nezadovoljstva rukovođenja tvrtke, odnosom prema radnicima i smanjivanja stečenih prava. S obzirom da je direktor odbio izaći pred djelatnike mi zahtijevamo da nam se obrati predstavnik osnivača društva, a to je Grad Šibenik – kazao je novinarima sindikalni povjerenik Slavko Ćaleta. 

Kako ističu prosvjednici, uprava tvrtke zakida ih već duže vrijeme. 

- Naša prava nisu zakinuta samo sada. Krenulo je od božićnice, zadnja je bila najmanja do sada. Bolovanje nam je srezano na 70 posto, maltretira nas se na terenu, nemamo ni osnovnu opremu za rad ne terenu. Od početka ove situacije s koronom nam je rečeno 'doć' ćeš na posao kako znaš i umiješ'. Ja sam iz Perkovića dolazila na posao taksijem. To me dođe 300 kuna, a od ove žalosne plaće, ukinuto nam je i za topli obrok. Pobolijevamo i radimo po kiši radimo, a bolovanje nam je smanjeno na 70 posto Djelatnice su stare prosječno 55 godina, ako ne i više. Radimo svi marljivo i stručno, a otpustili su radnike i sada nema tko raditi na terenu – kazale su Asja Slamić i Bora Božić Krnić.

Prosvjednici kažu da će nastaviti s prosvjedom dokle god ne postignu dogovor s upravom. 

- Dobila sam otkaz kao višak uslijed koronavirusa. Kažu da nema posla, a ima ga. Na svakom ćošku ima posla. Plaćam alimentacije, podstanarstvo i kako ću sad? – kazala je jutros novinarima Virđinija Vukšić. 

Kada smo jutros nazvali direktora Zelenog grada Novicu Ljubičića kazao nam je kako trenutno ne može pričati te da će nam se javiti kasnije. 

Podsjetimo, radnici Zelenog grada još su u veljači istupili putem medija upozoravajući da će mnogi dobiti otkaz zbog krize nastale koronavirusom i završiti na cesti.

Direktor tog gradskog poduzeća Novica Ljubičić tada je kazao da otkaz nitko neće dobiti, već se zbog smanjenja obujma posla neće produžiti ugovor dijelu sezonskih radnika koji su ostali na poslu još od prošle sezone, prenosimo sa ŠinenikIN-a.

FOTO/ ŠibenikIN

Iz kategorije: Vijesti