Datum objave: 05. Svibanj 2020

MJERE POPUSTILE MIJENJA SE SLOGAN / Ne morate više "ostati doma" nego morate "ostati odgovorni"

Diana Ferić
Diana Ferić

Kao važna informacija na kraju presice današnjeg Nacionalnog stožera civilne zaštite objavljena je - promjena slogana, piše Index,hr.

Slogan "Ostanite doma" nakon današnje presice odlazi u povijest. 

Novi je moto "Ostanimo odgovorni". 

"Ne smijemo zaboraviti sve upute epidemiologa i stožera, kako bi naša situacija bila dobra, moramo se držati i dalje svih uputa, i vjerojatno krenuti s novim motom - Ostanimo odgovorni", svečano je objavio Božinović. 

Jedanaest novih slučajeva zaraze, donesena nova odluka o jahtama

U protekla 24 sata zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminule su tri osobe, rečeno je na press konferenciji. "Broj novooboljelih u Hrvatskoj u zadnja 24 sata je 11, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj 2112 ", rekla je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević. 

Preminule su još tri osobe, jedan muškarac 1929. godište u KBC-u Split, ženska osoba 1926. godište u Općoj bolnici u Koprivnici, te muškarac 1936. godište u Dubrovniku. Ukupan broj preminulih je 83, kazala je Grba Bujević. 

Božinović je na presici objavio i novu odluku.

"Dopustili smo uplovljavanje u RH jahtama duljine trupa veće od 24 metra koje uplovljavaju u luke nautičkog turizma i luke otvorene za javni promet te sve brodove i jahte veće od 24 metra koji uplovljavaju u brodogradilišta radi remonta", rekao je Božinović.

Iz kategorije: Vijesti