Datum objave: 29. Travanj 2020

ŠIBENSKE LUCE NE PRESTAJU S HUMANITARNIM AKCIJAMA / Šibenskom rodilištu poklonile suvremeni EKG uređaj od prihoda Humanitarnog plesa pod maskama

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski ženski Lions klub Luce poklonio je 12 - kanalni EKG uređaj šibenskom rodilištu i to u pravi trenutak jer im se postojeći pokvario. Nabavili su ga prihodom od Humanitarnog plesa pod maskama koji su, prvi put do sada, organizirale u velojače ove godine. Zahvaljujući svima koji su se odazvali te donatorima prikupili su 15 000 kuna.

"Još u rujnu prošle godine bile smo odlučile da organiziramo taj ples i da on bude humanitaran. Netko je predložio da doniramo nešto što je najpotrebnije šibenskom rodilištu pa smo to i napravile. Uz taj uređaj kupile smo i "benkice" u koje oblaču novorođenčad kada ga ponosne mame pokazuju obitelji i rodbini. Zadovoljne smo tom akcijom i time kako je ples pod maskama uspio, a još smo zadovoljnije time što smo pomogle našem rodilištu. Naša misije je pomagati i služiti i mi se toga stalno držimo.", kaže Ofelije Jurić, predsjednica tog Lions kluba.

Tu su akaciju pomogli brojni donatori i to Birostan, Ljekarna Baranović, Šibenske ljekarne, Honda marine Hrvatska, Lions klub LUCA iz Trogira , Murterske bake, Grad Vodice te pojedinačne donatorice Marcela Kronja i Nikolina Ivanišević.

U tom klubu okupljene su žene volonterke koje su se profesionalno dokazale na različitim poljima, a udružile su se kako bi pomagale drugima. U proteklih više od 10 godina potrebitima su donirale stotine tisuća kuna koje su prikupile prigodnim prodajama svojim rukotvorina te organiziranjem različitih dobrotvornih događanja. Pomagale su bolesnoj djeci i Dječjem odjelu šibenske bolnice, siromašnima, osobama sa smetnjama u razvoju, školama, rodbini poginulih vatrogasaca na Kornatima, uređenju dječjih igrališta, opremanje knjižnica te invalidima.

Iz kategorije: Vijesti