Sidebar Menu

Datum objave: 24. Travanj 2020

JOŠKO ŠUPE I ŽUPANIJSKI SDP POZVALI GRAĐANE / Potpišite peticiju za jednogodišnji moratorij za otplatu kredita!

Diana Ferić
Diana Ferić

Županijski SDP na čelu s Joškom Šupom pozvao je danas građane da potpišu peticiju kojom bi se stavio jednogodišnji moratorij na otplatu kredita građana zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

 Poštovane građanke i građani,

kriza uzrokovana epidemijom koronavirusa je sve dublja, a negativne posljedice su svakim danom sve vidljivije. Tisuće građana Republike Hrvatske je već ostalo bez posla, a još tisuće čeka upravo takav scenarij. Dohodak pada gotovo svim radnicima i poduzetnicima i na svima nama je da pružimo ruku pomoći i povučemo prave poteze. Nažalost, Vlada Republike Hrvatske, a potom i saborska većina, su odbili SDP-ov Prijedlog zakona o moratoriju na kreditne obveze dužnika kojim bi se građanima i poduzetnicima omogućila jednogodišnja odgoda otplate kredita za čije vrijeme ne bi bile obračunavane kamate. Time su građani prepušteni na milost i nemilost bankama i njihovim rješenjima, a rješenja koje nude banke su tromjesečne odgode uz plaćanje kamata i dodatnih troškova za provedbu odgode. To dužnicima neće pomoći, nego će samo povećati njihove ukupne obveze prema bankama. Dakle, jedino tko će od takvih rješenja profitirati su banke koje pokušavaju zaraditi ekstraprofite na tuđoj nesreći.

Pozivamo te da potpišeš peticiju i pomogneš nam u ovoj važnoj borbi.

Peticija e nalazi na web stranici: www.moratorij.net 

Svojim potpisom si:

za to da se pitanje moratorija na kredite uredi zakonskim rješenjem kako bi on bio jednak za sve, a protiv toga da dužnici ovise o dobroj volji banaka

za to da se omogući jednogodišnji moratorij na kredite građanima i poduzetnicima bez obračunavanja kamate, a protiv toga da se tijekom tromjesečne odgode od strane banaka obračunavaju kamata i dodatni troškovi

za solidarnost sa svima onima koji su ostali bez posla, koji će tek ostati bez posla i svima onima kojima su prihodi drastično pali pa neće moći otplaćivati svoje kredite za tri mjeseca, a protiv ekstra profita banaka na tuđoj nesreći

za spas gospodarstva kroz jednogodišnji moratorij jer će banke za tri mjeseca isisati sav novac iz gospodarstva, a protiv urušavanja ekonomskog sustava Republike Hrvatske.

Sad je vrijeme kad se moramo ujediniti i pomoći onima koji su se, ne svojom voljom, našli u financijskim neprilikama. Potpiši ovu peticiju i pridruži nam se u borbi za pravedno društvo, potpiši ovu peticiju i sudjeluj u stvaranju bolje budućnosti za sve, a ne samo za neke', piše u priopćenju koje potpisuje Joško Šupe, predsjednik ŽO SDP-a Šibenko-kninske.

            

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam