Datum objave: 24. Travanj 2020

FOTO / Sedam mjeseci nakon početka radova, a mjesec dana prije roka građevinari završavaju posao u Ulici kralja Zvonimira

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Tvrtke koje rade na izgradnji sustav vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda "Aglomeracije Šibenik", najvećeg projekt razvoja vodoopskrbe i odvodnje od izgradnje prvog šibenskog vodovoda 1879. godine, šest mjeseci nakon početka radova i mjesec dana prije planiranog roka, završavaju posao u Ulici kralja Zvonimira. Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana bit će asfaltirana cijela Ulica kralja Zvonimira od Poljane do Ulice Bribirskih knezova. Radovi na postavljanju završnog sloja asfaltne podloge u Ulici kralja Zvonimira počeli su jutros kod kazališta, a završit će sutra kod Kronjinog magazina.


Osim novog asfalta Ulica kneza Zvonimira dobila je je i nove trotoare, a primjetna su i druga unapređenja prometa i kvalitete života u toj šibenskoj transverzali. Uređena su autobusna ugibališta i prilazi bočnim ulicama, a vrlo lijepo izgledaju kamenom popločani trotoari.


Na žalost primjetno je da ni projektanti ni gradska uprava nisu imali u vidu priliku da se taj dio grada i hortikulturno uredi i oplemeni. Od Poljane do Kronjinog magazina Ulica kralja Zvonimira bila je, bit će i ostat će asfaltna pustinja. Nigdje nije predviđena mogućnost sadnje prikladnih stabala i uređenja zelenih oaza i cvjetnjaka. Šteta. Radovi na izgradnji novog vodoopskrbnog sustava i kanalizacije uz temeljitu obnovu telekomunikacijskih, plinskih i energetskih instalacija, bili su dobra prilika da se uz minimalan trošak cijeli taj prometom opterećeni dio grada uredi, oplemeni i uljepša.


Taj propust ne umanjuje vrijednost vijesti da su radovi u toj ulici kao i Ulici Velimira Škorpika završeni znatno prije roka.

Iz kategorije: Vijesti