Datum objave: 22. Travanj 2020

ŽUPANIJSKI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE/ Još jedan novooboljeli u Šibensko - kninskoj županiji i to iz Vodica

Diana Ferić
Diana Ferić

Drugi dan za redom u Šibensko - kninskoj županiji je po jedan novooboljeli od COVID - 19. Riječ je o osobi s područja Grada Vodica koja je obiteljski kontakt s prethodno oboljelom osobom. S današnjim danom, od početka epidemije na području županije broj zaraženih osoba je 83,a od toga ih je 27 ozdravilo.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 8 osoba i niti jedna nije na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora  je 343 osobe, od čega je 216 osoba kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 295 osoba.

U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da nije bilo kršenja navedene mjere.

Zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji, a prema uputi Kriznog stožera ministarstva zdravstva, ukinute su noćne smjene u izdvojenim ambulantama domova zdravlja za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost od koronavirusa. Rad u tzv. „COVID-19 ambulantama“ u Šibeniku i Kninu organiziran je svakog dana od 8 do 20 sati, a u Drnišu od svakoga dana od 7 do 19 sati.

Također, prema uputi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, od sutra 23. travnja 2020. godine, svim djelatnicima dentalne medicine (stomatolozi, zubni tehničari, protetičar, oralni kirurg, zubni rendgen) određeno je provođenje zdravstvene zaštite u svojim ordinacijama u redovno radno vrijeme koje su imali i prije pojave koronavirusa.

Samodisciplina i odgovornost naših građana je ključna u sprječavanju širenja epidemije, zato apeliramo, poštujte preporuke Stožera civilne zaštite RH, izbjegavate nepotrebna putovanja i kontakte jer o nama samima ovisi koliko će ovakvo stanje trajati, kažu u Nacionalnom stožeru civilne zaštite.

Iz kategorije: Vijesti