Datum objave: 21. Travanj 2020

NE MOŽE BITI NEZADOVOLJNI / U Županiji jedna novooboljela osoba pozitivna na koronavirus, 23 ih je ozdravilo

Diana Ferić
Diana Ferić

Još je jedna osoba u Šibensko - kninskoj županiji  oboljela od zarazne bolesti COVID-19 u protekla 24 sata. Riječ je o oboljelom  s područja Grada Drniša koja je bliski obiteljski kontakt prethodno oboljele osobe. Od početka epidemije, s današnjim danom, u Šibensko - kninskoj županiji  82 osobe su pozitivne na koronavirus,  23 ih je ozdravilo.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 11 osoba i niti jedna nije na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora  je 381 osoba, od čega je 244 osoba kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 323 osobe.

U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da nije bilo kršenja navedene mjere.

Sukladno Odluci o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Šibensko-kninske županije e- Propusnica je potrebna samo za odlazak na područje druge županije. Osobama koje nemaju prebivalište ili stalni boravak na području otoka Šibensko-kninske županije, odlazak na otok javnim linijskim prijevozom moguć je samo uz izdanu e-Propusnicu.

"Apeliramo na naše građane da se i dalje pridržavaju Odluka Stožera civilne zaštite RH, te mjera i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Županijski, gradski i općinski stožeri CZ i dalje prate na svom području pridržavaju li se građani navedenih mjera, te zahvaljuju svima koji odgovornim ponašanjem čuvaju zdravlje svoje i svojih bližnji", poručuju iz Županijskog stožera civilne zaštite.

Iz kategorije: Vijesti