Datum objave: 08. Travanj 2020

SPLIT / Svi evakuirani iz Doma za stare i nemoćne imaju simptome COVID 19 bolesti, ali samo njih dvoje teže

Diana Ferić
Diana Ferić

Svih 49 evakuiranih korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Split iz Vukovarske ulice imaju simptome koji se povezuju s coronavirusom, 47 ih ima blaže, a dvoje ima umjerene tegobe no nitko nije na respiratoru, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš na Twitter profilu nakon što je HRT-ova novinarka u javljanju uživo kazala kako su 10 zaraženih štićenika na respiratoru.

Šefica Klinike za infektivne bolesti KBC Osijek Ljiljana Perić jedna je od pet novooboljelih u Osječko-baranjskoj-županiji. Donedavno je sudjelovala u radu Stožera Osječko-baranjske županije. Broj novo oboljelih povećan je i u drugim županijama.

 "Sada smo u najopasnijoj fazi, u domu u Splitu može se dogoditi proboj virusa u nekontroliranu populaciju i možemo izgubiti podatke koji su dobri. Ne smije se dogoditi da najavljujemo relaksaciju mjera, ne smijemo govoriti ljudima da ostaju doma, a onda se nađu problemi na političkoj strani. Neka se svi povuku i puste stručnjake da rade.

Hrvatska nije ni blizu na vrhu svjetske borbe protiv covida, nema razloga da se uspoređujemo s drugima, da se hvalimo kako smo dobri, a istovremeno radimo ovakve gafove. Ne smijemo izgubiti utakmicu u produžetku”, poručio je znanstvenik Ivan Đikić gostujući na N1 televiziji.

FOTO: Zadarski list

Iz kategorije: Vijesti