Datum objave: 06. Travanj 2020

ŽUPANIJSKI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE / Nema ukidanja karantene za Betinu, ako bude okupljanja moguće je zatvaranje i šetnica na Šubićevcu te u Zablaću i na Srimi

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvi oboljeli od koronavirusa s prebivalištem u Kninu je zdravstvena djelatnica u kninskoj bolnici kod koje je jučer potvrđena zaraza, a bila je u kontaktu s liječnikom te bolnice koji je, inače Splićanin. Nakon toga 22 zdravstvena djelatnika i troje nezdravstvenih zaposlenika poslano je u samoizolaciju, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Županijskog stožera civilne zaštite.

Župan Goran Pauk se osvrnuo na kritiku gradonačelnika Knina  Marka jelića da nije u redu da oni za prvog oboljelog iz Knina doznaju iz medijima.

"Poznato je da Županijski stožer civilne zaštite priopćenjima i konferencijama za novinare komunicira s javnošću, a u stalnom je kontaktu i s općinskom i gradskim stožerima koje odmah obavijestimo, ako se na njihovom području pojavi novooboljeli od koronavirusa i na to do sada nitko nije imao primjedbe. U ovakvoj situaciju u Hrvatskoj i svijetu trebamo stišavati tenzije,a ne stvarati ih tamo gdje im nije mjesto", istaknuo je.

Županijski stožer odbio je danas prijedlog načelnika Općine Tisno Ivana Klarina da se ukine karantena za Betinu jer u njoj nema oboljelih od koronavirusa jer su epidemiolozi zaključili da to nije opravdano.

 

" Riječ karantena možda ružno zvuči, ali treba naglasiti da mještani Murtera i Betine nisu ni u čemu zakinuti u odnosu na ostale žitelje naše Županije. Imaju redovitu opskrbu, zdravstvenu zaštiti u sve što im treba",. objasnila je Ankica Baljkas, šefica epidemiološke službe Županijskog zavoda za javno zdravstvo.

Prema riječima Ivice Kostanića, načelnika Pu šibensko - kninske do sada su utvrdili 31 slučaj kršenja mjere samoizolacije.

Proteklog vikenda zatvorili su šetnicu jer su epidemiolozi kazali da  nije dobro  to što se na njoj okupljaju šetači, a  imamo dojave i da je dosta ljudi na otvorenom u Srimi, Zablaću te na Šubićevcu pa nije nemoguće da takvu mjeru donesemo i za te lokacije", istaknuo je Kostanić.

Župan Pauk je dodao da nisu za represivne mjere i da poziva građane da budu disciplinirani i ne izlaze nepotrebno iz svojih domova.

Iz kategorije: Vijesti