Datum objave: 27. Ožujak 2020

POMOĆ PODUZETNICIMA U ŠIBENIKU / Gradsko vjeće odlučuje o oslobađanju plaćanje komunalne naknade, doprinosa i najma u doba koronavirusa

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik donosi prve mjere pomoći poduzetnicima poslovanje kojih je ugrozila kriza uzrokovana koronavirusom, kako je nedavno  i najavio gradonačelnik Željko Burić, a trebale bi biti prihvaćene na sjednici Gradskog vijeća koja će se održati 30. ožujka uz izjašnjavanje vijećnika putem elektroničke pošte.

Tako se predlaže da se svi poduzetnici kojima je poslovanje  ograničeno ili ugroženo zbog odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite vezanih za koronavirus  oslobode plaćanja i komunalnog doprinosa i komunalne naknade dok traje kriza, Isto tako bi trebala biti donesena i odluka po kojoj se, u kriznim, izvanrednim situacijama, prihodi od komunalne naknade i doprisnosa mogu iskoristiti i za neke druge namjene. Poduzetnici koji rade u unajmljenim gradskim prostorima ili koriste javnu površinu bit će također oslobođeni plaćanja naknade dok traju otežani uvjeti poslovanja.

Dobra vijest za roditelje čija  su djeca upisana u Dječje vrtiće Šibenska maslina i Smilje.  Neće platiti uslugu za sve dane u kojima djeca nisu boravila u vrtićima.

Iz kategorije: Vijesti