Datum objave: 27. Ožujak 2020

PRATIMO HUMANITARNU PLOVIDBU ŠIBENSKOG LIJEČNIKA / Dražen Grgić stigao do Barbadosa, ali ne može na obalu zbog koronavirusa

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon  samotne plovidbe duge 21 dan  od  brazlilskog otočja  Fernando de Noronha u Atlantskom oceanu šibenski liječnik Dražen Grgić stigao je do  Barbadosa, ali ne može pristati na obalu zbog koronavisrusa već treba biti 14 dana u samoizolaciji, kako je izvijestio na svom Facebook profilu. Za sada zna jedino da će malo predahnuti i  pripremiti brod za daljnju plovidbu.

 "Pozdrav, evo nas na Barbadosu, Bridgetown. Ok sam, dobro se osjećam, ali zbog virusa ne daju na obalu. Trebam sredit brod i pripremit za dalje. Vidjet prognoze i puno još drugih stvari. Hvala na podršci, wifi veza je slaba i ne stignem sve vidjeti – napisao je Grgić na Facebooku, a kasnije je i dodao da je zbog koronavirusa baš jučer ta država zabranila pristanak brodova i uvela karantenu tako da rasplet situacije čeka 'na sidru'".

Grgić je na tu avanturističku plovidbu  do brazilskog otočnog nacionalnog parku Fernando de Noronha krenuo iz Šibenika  10. veljače  kako bi prenio ekološku poruku o potrebi očuvanja mora i cijele prirode. To je njegov drugi pokušaj da prijeđe taj put brodom, a ovog puta akcija ima i humanitarni karakter jer je to ujedno i kampanja za prikupljanje novca za djecu bez roditeljske skrbi koja žive u SOS  dječjem selu Hrvatske

 Nakon Brazila krenuo je kući, planirajući stići do Uskrsa, ali je zbog toga što mu je puklo kormilo na brodu morao promijeniti rutu i zaploviti prema Karibima.  

Iz kategorije: Vijesti