Datum objave: 26. Ožujak 2020

OPTIMISTIČNE VIJESTI / U Šibensko - kninskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, a ni slučajeva kršenja samoizolacije

Diana Ferić
Diana Ferić

Nema ni danas novooboljelih od COVID-19 u Šibensko - kninskoj županiji. Do sada ih je oboljelo 15, a četvero pacijenata o se i dalje nalaze na Odjelu infektologije i nisu na respiratoru, priopćio je danas Županijski stožer civilne zaštite.

Od jučer je u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljeno ukupno 5 dojava o kršenju mjera samoizolacije za koje je provjerom utvrđeno da nije bilo kršenja navedenih mjera.

Također, mobilizirani su članovi HGSS-a stanice Šibenik kao ispomoć za sve aktivnosti vezane uz situaciju izazvanu širenjem koronavirusa na području naše županije.

Naselja Murter i Betina su od jučer pod mjerama karantene. U Murteru, na parkiralištu ispred crkve postavljen je kontejner za trijažnu ambulantu bolesnika, gdje je upućen još jedan liječnik.

Odlukom o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj koji je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dana 23. ožujka 2020. godine dovodi se u pitanje nesmetano obavljanje poljoprivredne proizvodnje. Propusnice poljoprivrednicima izdavati će Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Nacionalnim stožerom CZ. Zahtjevi će se zaprimati putem telefona, e-maila ili web forme www.savjetodavna.hr/propusnice. Propusnice će se moći dobiti elektronskim putem (putem elektronske pošte te aplikacija Viber i WhatsApp) ili preuzeti u područnom uredu Ministarstva poljoprivrede. Poljoprivrednici s područja Šibensko-kninske županije za izdavanje propusnica mogu se obratiti na telefon 022/888-097 091/4882-860 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Više informacija na web stranici Ministarstva poljoprivrede:

https://poljoprivreda.gov.hr/vijesti/ministarstvo-poljoprivrede-ce-u-suradnji-s-nacionalnim-stozerom-izdavati-propusnice-poljoprivrednicima/3923

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Iz kategorije: Vijesti