Sidebar Menu

Datum objave: 25. Ožujak 2020

OŠTAR ISTUP MINISTRA BEROŠA / Neki situaciji zlonamjerno prikazuju lošom i skrivaju opremu u bolnicama, neće im to proći

Diana Ferić
Diana Ferić

Ministar zdravstva Vili Beroš na press konferenciji Nacionalnog stožera žestoko je osudio zlonamjerno prikazivanje situacije lošijom nego što jest od strane pojedinaca. ''Neki liječnici namjerno su skrivali opremu", rekao je.

"Ljuti me ponašanje zlonamjernih pojedinaca. Dobio sam informaciju da pojedini liječnici namjerno sklanjaju opreme s polica da bi lažno prikazali stanje.

U ovom trenu iz Zaboka za Zagreb stiže 7 tisuću maski i milijun rukavica... Radimo maksimalno koliko je moguće u odnosu na svjetska tržišta. Kad ovo završi evaluirat će se uloga svih nas, pa i mene. Situacija nije optimalna, ali Vlada čini sve da svima osigura sve...

U svakom ratu postoji peta kolona, oni koji nam bacaju klipove pod noge, neće uspjeti!", rekao je Beroš na presici Stožera na kojoj je objavljeno da je u Hrvatskoj danas zaraženo 418 ljudi.

Govoreći o zaštitnoj opremi u zdravstvu, predsjednik Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić rekao je za N1 da prioritet treba biti to da oprema dođe do svih onih koji su u izravnom potencijalnom kontaktu sa zaraženima koronavirusom.

'Shvaćam da smo svi pod pojačanim stresom, ali retorika optužbi neće nas voditi u pravom smjeru. Moramo se homogenizirati, moraju nas voditi solidarnost i humanost', kazao je Luetić, komentirajući jutrošnju izjavu ministra Vilija Beroša o 'petoj koloni' među liječnicima.

'Nemam takve informacije, to su prilično ozbiljne optužbe. Ako ministar ima takve informacije, nadam se da će podastrijeti i dokaze za to', kazao je Luetić, dodajući da svi moraju biti maksimalno odgovorni.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam