Datum objave: 23. Ožujak 2020

POVEĆAVA SE I U ŠIBENSKO - KNINSKOJ ŽUPANIJI BROJ OBOLJELIH / Potvrđeno do sada 12 slučajeva, četiri nova od jučer

Diana Ferić
Diana Ferić

Potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom u Šibensko-kninskoj županiji pa ij je sada ukupno 12,a od toga polovica s otoka Murtera u koji od jučer mogu ulaziti samo oni koji imaju na tom otoku prebivalište.  

- Na dan 23. ožujka 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji registrirano je novih četvero oboljelih od virusa COVID-19, te se za jednog pacijenta čekaju rezultati koji će doći tijekom dana. Od ukupno 12 oboljelih, četvero pacijenata se nalaze na Odjelu infektologije OB Šibensko-kninske, dok se ostali nalaze u kućnoj izolaciji. Pod zdravstvenim nadzorom je ukupno 361 osoba, od toga 76 osoba u kontaktu s osobama kod kojih je potvrđen COVID-19 - priopćili su danas iz Stožera.

Od petka, 20. 03. 2020. do jutros, 23.03. 2020.godine u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj je zaprimljeno ukupno 46 dojava o kršenju mjera samoizolacije, kada je postupajući po dojavama utvrđeno da ukupno 7 osoba krši mjeru samoizolacije

Od danas je na snazi odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o obustavi rada tržnica i svih objekata u sastavu tržnica u kojima se obavljaju druge djelatnosti.

Osobe koje posumnjaju da bi mogle imati COVID-19, trebaju se javiti u izdvojene ambulante domova zdravlja za pregled pacijenata pod sumnjom za zaraženost koronavirusom u:

- Šibeniku, Ulica Ivana Meštrovića 11 d (zgrada ambulante „TEF“ nasuprot nogometnog stadiona i ex kuglane Metalac), kontakt telefon 091/2275 110
- Kninu, na adresi Kneza Ivaniša Nelipića 1, kontakt telefon 022/664-041 i
- Drnišu, na adresi Josipa Kosora 16, kontakt telefon 022/888-980

- I dalje molimo građanstvo da se pridržava svih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite RH, da ostanu sabrani i ne stvaraju paniku. Jedino zajedničkim snagama prebrodit ćemo ovu tešku situaciju - poručuju iznova iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Ove odluke kao i sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici koronavirus.hr.

Iz kategorije: Vijesti