Datum objave: 21. Ožujak 2020

ANTON DOBRA TRAŽI PRAVDU ZA PRIVATNE VRTIĆE I PORUČUJE GRADSKIM OCIMA / Prodajte i vi koju kuću, obustavite nepotrebne radove, ali ne radite podjele u ovim teškim trenutcima

Diana Ferić
Diana Ferić

Dodatni nemir i zabrinutost osjećaju osnivači privatnih vrtića u Šibeniku nakon jučerašnjih izjava zamjenika šibenskog gradonačelnika Paška Rakića. Govoreći o tome kako funkcioniraju službe u društvenim djelatnostima govorio je samo o gradskim vrtićima, a njih nije niti spomenuo iako i oni imaju dežurstva i održavaju hladni pogon, ali ne znaju, kako će ga financirati i mogu li zadržati zaposlenike za razliku od gradskih vrtića koji se u potpunosti  financiraju iz gradskog proračuna pa su zajamčene plaće svim njihovim zaposlenicima. U ponedjeljak se sastaju sa zamjenikom Rakićem, a dobili su neke najave da će im, dok normalno ne budu radili, biti ukinute subvencije iz gradskog proračuna. Inače, u odgovoru na novinarsko pitanje o tomu planira li gradska vlast pomoći i privatnim vrtićima Rakić je kazao kako je za njih izlaz u nacionalnim mjerama koje bi trebale osigurati zajamčene plaće.

Poznat po tomu što od početka podržava nastojanja osnivača privatnih vrtića u Šibeniku da ih se izjednači s gradskim, jer svako dijete zaslužuje isti tretman ma u koji vrtić išao, gradski vijećnik Anton Dobra poslao je preko svog Facebook profila otvoreno pismo gradskim ocima u ime "Kate i Fausta".

Prenosimo ga u cijelosti:

"Našim gradskim ocima!
Ne mogu se otet dojmu nakon što sam vas jučer poslušao na konferenciji za tisak da opet radite podjele. Spominjući samo gradske vrtiće i njihova dežurstva. Vi ste partner i privatnim, a i vjerskim vrtićima.I oni su dežurni i oni rade za svu našu šibensku dicu kojima roditelji rade na blagajnama, bolnicama, trafikama... Opet naši - vaši. Da u ovakvim organizacijskim uvjetima moramo dovoditi u pitanje ovako nešto! Da je upitna subvencija! Da je u pitanju pomoć roditeljima! Da je u pitanju dovođenje uopće rada privatnih i vjerskih vrtića! Pa šta će vam reći naša dica! Šta će vam reći Kata i Faust!Godinama sam zapošljava. Kad ne bi ima za platit obaveze onda bi proda motor, auto, kuću, stisa bi se. Na sebi bi ušpara. Ali nikad nisam radija podjele, nikad nisam jednima dao, a drugima ne. Stoga vas molim, a i gradonačelnik je rekao da će poslušat svaki savjet iz oporbe koji je savjetodavan. Stisnite se i vi!Prodajte i vi koju kuću, obustavite nepotrebne radove, ali ne radite podjele u ovim teškim trenutcima. Ne dozvolite da naša šibenska dica budu razjedinjena, da se jedni roditelji osjećaju loše, a drugi bolje...Budite pametni, oštroumni i savjesni. Sad nema naši - vaši. Jer svi smo isti. Mislite na Katu i Fausta!"

Iz kategorije: Vijesti