Datum objave: 20. Ožujak 2020

GRAĐANI DISCIPLINIRAJTE SE / Raste broj oboljelih od koronavirusa, imamo više težih slučajeva, a građani ne poštuju propisane mjere

Diana Ferić
Diana Ferić

Izgleda  da je veći problem u Hrvatskoj to što se građani ne pridržavaju mjera koje su propisane radi zaštite od širenja zaraze koronavirusom  i izlaze bez potrebe iz svojih domova  nego samo povećanje  broja zaraženih osoba.

Maja Grba Bujević, načelnica  Nacionalnog stožera  civilne zaštite  rekla je na poslijepodnevnoj konferenciji za novinare  kako od jutra Hrvatska ima 15 novih slučaja zaraze koronavirusom. Sveukupno ih je 128 zaraženih pri čemu je pet izliječenih. 'Samo jutros u ljekarne Grada Zagreba ušlo je 18 ljudi koji su prekršili mjere samoizolacije, bit će vrijeme za podizanje mjera tako ne možemo raditi. Stvarno sam jako razočarana, i mi tako ne možemo raditi', rekla je Grba Bujević.

Alemka Marković, ravnateljica Zarazne bolnice rekla je kako je Hrvatska odolijevala koronavirusu zbog dobrih mjera, ali ako se ovakva kršenja samoizolacije nastave broj oboljelih može samo rasti.

Istaknula je  kako imamo više  zaraženih osoba s težim teškoćama. "Sada imamo tri osobe na respiratoru,a jutros smo imali jednog.  Ne možemo dalje bez partnerstva s građanima. To je sada najvažnije", izjavila je.

 Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a dodao je kako ne može potvrditi da su zaražena tri pacijenta iz KB Dubrave niti da postoji slučaj zaraze na Malom Lošinju. Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova rekao je kako se razmišlja o ograničenjima javnog i međugradskog prijevoza, dok se taksi služba za sad ne bi dirala.

Iz kategorije: Vijesti