Datum objave: 17. Ožujak 2020

U ŠIBENIKU ŽIVOT ZBOG KORONAVIRUSA NE STAJE / Gradski Stožer ne želi solirati nego donositi samo preslik odluka Nacionalnog stožera

Diana Ferić
Diana Ferić

Stožer civilne zaštite Grada Šibenika neće donositi nikakve odluke samostalno nego će u svemu pratiti preporuke Nacionalnog stožera pa tako neće niti, kako kažu, samostalno donositi parcijalne odluke o dokidanju rada ugostiteljskih usluga i ostalih uslužnih djelatnosti. To je jedna od zaključaka njihovog današnjeg sastanka. koji je održan u Uredu gradonačelnika .

Na sastanku Stožera izložene su informacije o trenutnoj situaciji u svezi zaštite od koronavirusa te je naglašeno kako je epidemiološka situacija na području grada Šibenika mirna.

Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite RH od danas se aktiviraju svi stožeri civilne zaštite jedinica lokalne i regionalne samouprave koji će kontinuirano pratiti sve odluke, upute i preporuke Nacionalnog stožera te ih provoditi na svojim razinama.

„U ovom trenutku najvažnije je da se svatko od nas ponaša odgovorno. Pratimo preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite i Vlade Republike Hrvatske te ne donosimo parcijalne odluke koje se odnose na dokidanje ugostiteljskih i uslužnih djelatnosti na svoju ruku.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

Grad Šibenik je u svom opsegu djelovanja prošli tjedan donio odluku o obustavi javnih, kulturnih i sportskih manifestacija do 30. svibnja 2020., sukladno naputku Nacionalnog stožera.

„Odluke koje je Stožer civilne zaštite grada Šibenika donio preslik su mjera i naputaka Nacionalnog stožera. Važno je omogućiti funkcioniranje sustava; usluge i djelatnosti ustanova i trgovačkih društava kojima je osnivač Grad Šibenik odvijaju se redovno, uz naputak da se ograniče i smanje međuljudski kontakti.“, kazao je načelnik gradskog Stožera Danijel Mileta.

Na današnjem sastanku Stožera ukazano je na pojavu građanskih inicijativa pomoći starijim i nemoćnim osobama te se apelira na organizatore istih da se svoje aktivnosti koordiniraju s Gradskog društvom Crvenog križa Šibenik.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3