Datum objave: 17. Ožujak 2020

MOŽDA IH DOBIJE I HRVATSKA / Vodičanin u Slovačkoj proizvodi zaštitne maske za slovačku vladu, rade dan i noć

Diana Ferić
Diana Ferić

Dvije obiteljske  tvrtke Vodičana Josipa Bakmaza i njegove  supruge Marie u Slovačkoj dobile su narudžba za nekoliko stotina tisuća komada maski. Rade dan i noć, zaposlenici i od kuće, a stalno se javljaju i novi koji su po maski plaćeni 0,80 eura, piše portal Infovodice.

"S obzirom na to da je slovačka vlada zatvorila sve osim prehrambenih dućana i ljekarni, a nestalo je zaštitnih maski, u potpunosti smo zaustavili izradu odjeće zbog ovog virusa. Vlada je iz Kine naručila 30 milijuna jednokratnih maski do kojih nisu uspjeli doći, a na nas i ostale firme je da ih sada pokušamo što više proizvesti ", ispričao je  Josip Bakmaz koji sa suprugom živi u Komarnu, Dulovce.

Koriste više materijala, ali sada najviše ugljično vlakno jer se pokazalo kao najotpornije na viruse i bakterije. Nastala je panika, polako se uhodavaju, a cilj im je proizvoditi 10 – 15 tisuća maski dnevno.

-    Najteži je početak, a mi ovako što do sada nismo radili. Imamo pozive iz više država, pa i Hrvatske. No, prvo sada moramo pokriti Slovačku čijoj vladi treba čak 500 tisuća komada.

Čim ispune planiranu kvotu za njih, dio će slati i u Hrvatsku. Trenutno im radi stotinjak ljudi, objavili su reklamu-poziv građanima da šiju od kuće, a oni im pripremimo sav materijal.

Cijeli članak pročitajte na portalu INFOVODICE
https://www.infovodice.com/aktualno/14026-vodicanin-josip-bakmaz-sa-suprugom-je-u-slovackoj-pokrenuo-pravu-malu-tvornicu-maski-rade-dan-i-noc.html

FOTO:Infovodice

Iz kategorije: Vijesti