Datum objave: 17. Ožujak 2020

RASTE BROJ ZARAŽENIH U HRVATSKOJ / Potvrđeno devet novih slučajeva, najavljena i odluka o ograničavanju kretanja osobama starijim od 65 godina

Diana Ferić
Diana Ferić

Raste broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj. Potvrđeno je novih devet slučajeva tako da je sada ukupno šezdeset i petero zaraženih, kazao je na jutrošnjoj redovnoj konferenciji za novinare Vili Beroš, ministar zdravstva. "Unatoč tome smatramo da je epidemiološka slika u Hrvatskoj i dalje vrlo dobra i napravit ćemo sve da takva i ostave", istaknuo je.

Ministar Beroš je izvijestio i da su ozdravile četiri osobe. 

"Testiramo i više nego što je potrebno, sada je najvažnija potreba čuvanja starije populacije koja je najugroženija i radi se sve da im se osigura sve što im je potrebno kako ne bi morali izlaziti iz svojihd omova", objasnio je.

"Među pozitivnim osobama na koronavirus nema težih slučajeva", kazala je dr. Alemka Markotić. za sada nema podataka o tomu iz kojih područja dolaze novozaraženi.

Važnije je nego ikada da se držimo svih higijenskih uvjeta od pranja ruku do dezinfekcije svih javnih prostora.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je izjavio. "Jučer je bio sastanak s predsjednicima Klubova u Saboru,a danas će o tomu odlučivati hrvatska vlada. Ovaj nacionalni stožer dobiva veće ovlasti. To u praksi znači da ćemo danas aktivirati sve stožere na lokalnoj razini kako bi se sve odluke koje se donose odmah provodile. Donijet ćemo odluku o ograničenju kretanja starijih osoba i učinit ćemo sve da oni ne napuštaju svoje domove. Pojačat ćemo kontrolu samoizolacije. Zaprimili smo 533 dojave, a 93 osobe su prekršile obavezu samoizolacije i bit će sankcionirane".

Iz kategorije: Vijesti