Datum objave: 16. Ožujak 2020

VIJEĆNICI O ZAŠTITI OD KORONAVIRUSA / Milorad Mišković Kasper predlaže akciju pomoći starijim sugrađanima, Iris Ukić Kotarac preporuča da se držimo samoizolacije

Diana Ferić
Diana Ferić

Preporuke za samoizolaciju vrijede za cijelu Hrvatsku pa tako i za Šibenik jer je to jedini pravi način da se širenje koronavirusa svede na najmanju moguću granicu. U tom slučaju najteže je starijim ljudima, pogotovo onima koji nemaju uz sebe obitelj ili bližu rodbinu. Zbog toga je Gradski odbor HSS -a u Šibeniku na čelu s Miloradom Miškovićem Kasperom potaknuo akciju pomoći takvim ljudima. Pozvao je predstavnike svih mjesnih odbora u Gradu na naprave špopis starijih i nemoćnih osoba koje bi obisšli volnteri i oskrbili ih s najnužnijim potrepštinama.

"Pozivam sve izabrane predstavnike mjesnih i gradskih odbora da naprave popis starijih i nemoćnih osoba u svojim četvrtima kako bi im se mogla osigurati pomoć pri nabavci namirnica i lijekova u ovoj teškoj situaciji i kako bi bili što manje izloženi virusu", kaže on. 

Prema njegovim riječima do sada mu se javio sam član MO Stari Grad Davor Živković.

Ta je inicijativa naišla na potporu građana na društvenim mrežama.

Stanovnica Starog grada Božena Dulibić tako je odmah predložila da predsjednik MO Stari Grad Branimir Zmijanović konaktira sa kriznims tožerom te da se osiguraju zaštitne maske za volontere i da se objavi broj mobitela na koji se ljudi mogu javiti.

Općina Primošten je, ako što je poznato, do daljnjega zatvorila i gradsku upravi i sve ustanove i institucije kao i kafiće kako bi širenje koronavirusa bilo što učinkovitije.

"Samoizolacija jedini je razuman potez u vremenima koje slijede.Ukoliko pratimo događanja u Španjolskoj, Francuskoj posebice u Italiji, za zaključiti je da je to neophodan i očekivan korak.Ubrzajmo proces kako bi "potjerali" virus što dalje.Svako odgađanje ove mjere donijet će veće štete ne samo za zdravstveni sustav i gospodarstvo već za ionako ljudstvom osiromašenu državu, napisala je.

Iz kategorije: Vijesti