Sidebar Menu

Datum objave: 16. Ožujak 2020

KORONAVIRUS / U Hrvatskoj imamo još sedmero zaraženih, za sada ništa od drastičnih mjera i zabrana u Zagrebu

Diana Ferić
Diana Ferić

Sedam novozaraženih korona virusom od jučer je u Hrvatskoj tako da se njihov broj popeoa na 56, potvrio je na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite održanoj, ministar zdravstva Vili Beroš. Među njima je i liječnik iz KBC-a Zagreb. U samoizolaciji je gotovo osam i pol tisuća osoba.

 

Ministar Vili Beroš kazao je da je zabilježeno sedam novooboljelih te da je pod nadzorom 8464 građana. Jasno je da ulazimo u treću fazu borbe protiv koronavirusa. Nacionalni stožer civilne zaštite prati situaciju u cijeloj Hrvatskoj i te mjere su polučile rezultate. Hvala i građanima koji se pridržavaju mjera. U medijski prostor dolaze ishitrene mjere, no s nacionalnog aspekta poduzimamo i preporučamo ono što je u skladu sa znanstvenim evaluacijama. Zbog naše vjerodostojnostim, molim sve da se ne istrčavaju i poduzimaju ishitrene korake', kazao je Beroš misleći na prijedlog zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama koji predlaže drastične mjere u Zagrebu.

 

Među njima je i liječnik iz KBC-a Zagreb. On se družio s ljudima koji su se vratili sa skijanja, dodao je Beroš.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da je do sada kažnjeno 40 osoba.

FOTO:ABC portal

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.