Datum objave: 13. Ožujak 2020

KREĆE PROJEKT NA ZLARINU / Potpisan ugovor za uređenje prostora za budući Hrvatski centar koralja

Diana Ferić
Diana Ferić

Počinje uređenje kuća Šare i Kažerma na otoku Zlarinu u okviru projekta Hrvatski centar koralja Zlarin. Gradonačelnik Željko Burić potpisao je danas s odabranim izvođačem radova, direktorom tvrtke MP Beton d.o.o. iz Splita Josipom Mešinom, ugovor o izvođenju radova na tim objektima.

„Projekt poput ovoga ne predstavlja samo novi sadržaj za posjetitelje i goste, već podizanje standarda te uvjeta za kvalitetan život na otoku. Projektom se njeguje i tradicija po kojoj je Zlarin i poznat, a to je uzgoj i prerada koralja, koja će biti prezentirana na jedan suvremen i nov način. Hrvatski centar koralja bit će izgrađen europskim sredstvima uz financijsku podršku Grada Šibenika“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 13.638.782,00 kn bez PDV-a.

„Ovim ulaganjem će se obnoviti četiri etaže kuće Kažerma ukupne neto površine 452,98 m2, tri etaže kuće Šare, ukupne neto površine 204,52 m2, kao i dvorište između navedenih kuća veličine 87,50  m2, a koje će nakon provedene obnove služiti kao prezentacijsko-edukativni entar. Također, rekonstruirat će se put koji vodi od obale do kuća Šare i Kažerma i međusobno ih fizički povezuje“, istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Petar Mišura dodajući kako će se, u okviru projekta, provesti postupci javne nabave plovila i vozila te nabava za prezentacijski postav Hrvatskog centra koralja Zlarin.

Direktor tvrtke MP Beton d.o.o. Josip Mešin kazao je kako vjeruje da će radovi biti uspješno završeni u ugovorenom roku.

Ukupna vrijednost projekta Hrvatski centar koralja Zlarin je 24.127.147,50 kuna, a partneri na provedbi projekta su  Javna ustanova za upravljanje  zaštićenim područjima i drugim zaštićenim dijelovima prirode Šibensko-kninske županije – Priroda, Turistička zajednica Zlarin i Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

Današnjem potpisivanju ugovora nazočili su predstavnici partnera na projektu te predsjednik MO Zlarin Tomislav Kranjac.

Iz kategorije: Vijesti