Datum objave: 11. Ožujak 2020

KORONAVIRUS I ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA / Anita Jakšić traži da se ili odgodi sjednica ŽŠ - e ili da se osiguraju svi higijenski uvjeti

Diana Ferić
Diana Ferić

Vijećnica SDP -a u Županijskoj skupštini Šibensko - kninske županije Anita Jakšić uputila je danas otvoreno pismo predsjedniku Županijske skupštine Nediljku Dujić u kojem, zbog, kako kaže zbunjujućih poruka Stožera civilne zaštite o tome što se može,a što ne održavati traži i predlaže da se odgodi najavljena sjednice te županijske skupštine ili da se osiguraju svi potrebni uvjeti koje je naloži Županijski stožer civilne zaštite.

U pismu kaže:

" Poštovani predsjedniče Županijske skupštine,

jučer su pojavile zbunjujuće poruke Stožera civilne zaštite o zabrani, a poslije samo o preporuci za odgodom svih javnih okupljanja, stoga vam upućujemo ovo otvoreno pismo.

Preporuka kako stoji u Odluci Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije jest da se sva javna okupljanja otkažu. Budući da je sjednica Županijske skupštine zakazana za četvrtak, 12. ožujka, a broj prisutnih na sjednici nerijetko je blizu 100.

Imajući na umu da sjednica ima nužne i neodgodive standardne točke koncesioniranja i rebalansiranja proračuna, nadamo se da ćete po uzoru na stranački skup vaše stranke u Zadru osigurati i propisana sredstva za dezinfekciju i udaljenost među sudionicima Skupštine, makar bi više voljeli da se to osigura u dobrom dijelu škola pod ingerencijom Županije u kojima nema ni papira ni sapuna, a kamoli dezinficijenata.

Usuđujemo se preporučiti da je možda najbolja odluka da se sjednica odgodi, kako bi Stožer stigao izvršiti zadatke zbog kojih je osnovan i iskontrolirati da li se preporuke poštuju u svim ustanovama i institucijama i drugim objektima.

Iz kategorije: Vijesti