Datum objave: 10. Ožujak 2020

SUMNJA U CORONAVIRUS / U šibenskoj bolnici u izolaciji jedna osoba, navodno se javila sama

Diana Ferić
Diana Ferić

Jedna osoba od jučer je u šibenskoj bolnici izolirana zbog sumnje da je zaražena coronavirusom, potvrdila je ravnateljica te bolnice Sanja Jakelić, kako javlja Šibenik IN.

- Mogu potvrditi da je u Općoj bolnici Šibensko-kninske županije od jučer izolirana jedna osoba za koju postoje male sumnje da bi mogla biti pozitivna na koronavirus. Napravili smo testiranja i čekamo rezultate – kazala je Jakelić. 

Kako se doznaje, hospitalizirana osoba sama se javila u šibensku bolnicu zbog sumnje na koronavirus. 

U Hrvatskoj je jučer potvrđen 13. slučaj zaraze, a riječ je o hrvatskom državljaninu koji radi u Italiji i hospitaliziran je u pulskoj bolnici. Simptome koronavirusa ima i njegov kolega koji je također hospitaliziran.

Podsjetimo, Nacionalni stožer civilne zaštite jučer je izdao preporuku kako bi bilo dobro odgoditi sve događaje na kojima je preko 1000 ljudi. No, to nije obavezno, događaji se mogu odvijati, ali uz visoke higijenske standarde.

Ukupan broj slučajeva zaraze koronavirusom u svijetu premašio je 114 tisuća. Umrlo je više od 4000 ljudi, a oporavilo se njih više od 64 tisuće. 

U Italiji je u posljednja 24 sata drastično porastao broj mrtvih i zaraženih u epidemiji koronavirusa unatoč uvođenju karantene u Lombardiji i drugim sjevernim regijama u nastojanju da se uspori širenje virusa, što je mjera koju je Svjetska zdravstvena organizacija nazvala odvažnom. U Italiji je zaraženo 7985 ljudi, a 463 osobe su umrle. 

 U Europi je od početka epidemije umrlo 511 osoba, 463 u Italiji, 21 u Francuskoj, 16 u Španjolskoj, četiri u Velikoj Britaniji, tri u Nizozemskoj, dvije u Švicarskoj i dvije u Njemačkoj.

Iz kategorije: Vijesti