Datum objave: 04. Ožujak 2020

ODNOSI S JAVNOŠĆU / Dva komunikacijska projekta vezana za Šibenik u utrci za GRAND PRix - Aglomeracija i Chef Stage

Diana Ferić
Diana Ferić
  • Komunikacijski projekt Aglomeracija Šibenik, od komunikacijske noćne more do „projekta“ godine, agencije Kreator finalist je za ovogodišnji 13. GrandPrix koji dodjeljuje Hrvatska udruga za odnose s javnošću, a predstavljen je jučer u Zagrebu na Smotri finalista. On je prijavljen u kategoriji odnosa s javnošću u lokalnoj i regionalnoj samoupravi. Zahvaljujući toj jasno utvrđenoj i provedenoj strategiji odnosa s javnošću Šibenčani su u svakom trenutku znali i znaju što se događa s projektom Aglomeracija i radovima u njihovoj blizini, što ih očekuje i do kada, koji su alternativni prometni pravci za lokacije na kojima traju radovi tako da su pokazali puno veće razumijevanje nego u nekim sličnim velikim građevinskim zahvatima koji bitno utječu na svakodnevni životUz Aglomeraciju nominirani su su Projekt izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom – „Pametno odloži, #BoljiKarlovac složi,Grad Karlovac i Pomorsko je dobro, Splitsko-dalmatinska županija, Klikeri d.o.o. i Arhidom d.o.oZa ovogodišnji GrandPrix natječe s ejoš jedna komunikacijski projekt vezan za Šibenik i to Chefs Stage - Međunarodni kongres gastronomije i ugostiteljstva, Alert i Dva srce i kuhača za Restoran Pelegrini, a u kategoriji za komunikaciju događanja. Grad Šibenik je 2014. godine dobio GRAND PRix i to za komunikacijski projekt "Hodajući kolegij" koji je vodila tadašanja pročelnica Ureda gradonačelnika Ana Gojanović Rakić.

Najviše komunikacijskih projekata u sklopu 13. izbora Grand PRix HUOJ-a prijavljeno je za kategoriju odnosa s javnošću u ustanovama, udrugama i nevladinim organizacijama. Velika trgovačka društva velike napore ulažu u brendiranje sebe kao poželjnog poslodavca, kažu u HUOJ -u.

„Kod državne, regionalne i lokalne samouprave vidljiva je proaktivnija i otvorenija komunikacija koja se temelji na projektno-programskoj komunikaciji, komunikaciji potaknutoj pozitivnim propisima Republike Hrvatske te kriznim situacijama. Nedostaje strateško komuniciranje koje će se sigurno razviti u bliskoj budućnosti te svijest o važnosti promocije vlastitih uspješnih komunikacijskih projekata“, kazala je Andreja Barberić, zamjenica predsjednice Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Iz kategorije: Vijesti