Datum objave: 29. Veljača 2020

NOVA POLITIČKA STRANKA / Škoro osnovao Domovinski pokret i poručio da je Hrvatska zemlja u kojoj svako dijete ima oca i majku

Diana Ferić
Diana Ferić

Osnivačka skupština Domovinskog pokreta, političke organizacije na čijem čelu je Miroslav Škoro održana je danas u Zagrebu.  Skupština je prenošena preko Facebooka, a nakon nje Škoro je dao i izjavu, piše tportal.

 Škoro je u uvodnom govoru ponovio većinu teza iz svoje kampanje za predsjedničke izbore: najavio je kako će pokret čvrsto zastupati suverenističku politiku te posebice inzistirati da 'zadržimo pravo odlučivati o tome tko smije ulaziti u Republiku Hrvatsku'.

'Ne trebaju nam dodatne podjele i svađe, treba nam zajedništvo. Ovo nije zemlja za kakvu su se branitelji borili, i u kakvoj bi htjela živjeti naša djeca. Mi smo država nastala na krvi, suzama i muci Domovinskog rata, u kojoj život počinje začećem, a svako dijete ima oca i majku, rekao je Škoro.

Kao temelj hrvatske državnosti pokret definira Domovinski rat, pa će inzistirati na isplati štete državi i zatočenicima srpskih koncentracijskih logora. Još jedan Predsjednički kandidat koji je utrku završio treći, iza Zorana Milanovića i Kolinde Grabar Kitarović, ponovio je kako su svi koji su ga podržali na predsjedničkim izborima dobrodošli i u ovu inicijativu, no jedini sigurni koalicijski partner Domovinskog pokreta je - hrvatski narod.

"Ne osnivam stranku jer želim, već zato što moram", rekao je Škoro. Istaknuo je da u svom pokretu ne želi one koji misle trgovati mandatima te poručio onima koji mu se zato misle priključiti, neka ni ne pokušavaju.

Važan politički cilj je osuda svih totalitarnih režima, 'a posebice komunističkog', istaknuo je Škoro.U izjavi za novinare nakon osnivačke skupštine Škoro je izrazio nezadovoljstvo zakonodavstvom koje nameće obavezu da najmanje 100 osoba mora biti na osnivačkoj skupštini. Potom je predstavio članove Domovinskog odbora, za koje je ustvrdio da većina njih nije bila u politici. Među njima su Ivan Enjingi, Nikola Grabovac, Josip Jović, Ivan Krpan, Zvonko Lovrić, Vedran Mlikota, Igor Peternel, Mario Radić, Branko Rončević, Ivan Šušnjar, Marin Topić i Vesna Vučemilović.

Večernji list je ranije objavio da su glavni oslonac Škorinog pokreta Glavaševi ljudi poput bivšeg gradonačelnika Krešimira Bubala koji je danas član uprave Pevexa. O tome je Škoro rekao da je okružen novim ljudima i da to nije korektno. 'Najbliže politici bio je Željko Pervan, ali odustao je', zaključio je Škoro.

Iz kategorije: Vijesti