Datum objave: 28. Veljača 2020

GOSPODARSTVO / Među šibenskim tvrtkama s najvećom dobiti ima i onih bez zaposlenih ili sa samo jednim radnikom, donosimo popis TOP 500

Diana Ferić
Diana Ferić

Najveću dobit, razliku između prihoda i rashoda, u Šibensko - kninskoj županiji ostvarile su i prošloj godini tvrtke KNAUF i to 42,4 milijuna kuna , Jolly eko 40 milijuna kuna te Adrial plus koji zapošljava samo 4 radnika, a ima dobit od 33,6 milijuna kuna.

Riječ je o analizi koju je napravila  FIRMOTEKA, financijski servis koja izrađuje i nudi finacijske podatke i izvješća (firmoteka.hr). Izradili su popis od  TOP 500 firmi s najvećom dobiti u Šibensko-kninskoj županiji

Prema zadnjim financijskim podacima u Šibensko-kninskoj županiji aktivnodjeluje 2.549 firmi od čega je 1.343 firmi ostvarilo dobit – iskazali su veće prihodeod rashoda, jednostavno rečeno i to je 52,69 posto od ukupnog broja poslvnih subjekata. Ostali su gubitaši.Tim Top 500 tvrtki  s najvećom ostvarenom dobiti zapošljava ukupnoukupno 6.737 djelatnika  a što je udio od 52,41 posto  u odnosu na ukupan broj zaposlenih. Tvrtke koje su dobitaši u Šibensko - kninskoj županiji ostvaruju u  ostvaruju 4.669 kuna dobiti po glavi stanovnika.

Zanimljivo je da je među onima koji ostvaruju dobiti i to u prvih dvadeset ima i tvrtki koje uopće nemaju zaposlenih, primjerice, Jolly projekti iz Drniša nemaju zaposlenika a dobit im je 3,2 milijuna kuna ili VIla gradnja koja je također bez radnika s dobiti od 2,2 milijuna kuna. Među jačim dobitašima su  vjetoelekrane koje ili ne zapošljavaju radnike kao što je to Vjeroelektrana Orlice, a imaju dobit od 2,2 milijuna kuna ili Vjeroelektrane Glunča s oko 9 milijuna dobiti  i Krtolin Trtar s oko 8 milijuna kuna dobiti,a imaju po jednog zaposlenog. Još je simptomatičnije da je tvrtka Primošten rezidencija u likvidaciji, a ostvarili su  dobit od 2,8 milijuna kuna. Tu je i tvrtka Domi d.o.o. koja je us tečaju,a ima preko 8 milijuna kuna dobiti. Među TOP 500 tvrtki su i one proizvodne, ali i ugostiteljske, turističke, građevinske tvrtke pa i neki mediji.

Cijeli popis pogledajte na:

 https://blog.firmoteka.hr/post/top-500-dobitasa-u-sibensko-kninskoj-zupaniji

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3