Datum objave: 25. Veljača 2020

NEMA MJESTA PANICI ALI / U Zagrebu potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom, u Rijeci hospitalizirano devetero radnika na povratku iz Italije

Diana Ferić
Diana Ferić

Potvrđen  je jedan slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj.  

"Riječ je o mlađem čovjeku, nalazi se u Klinici za infektivne bolesti 'Fran Mihaljević' u Zagrebu", potvrdili su  nakon sjednice stožera za koronavirus koja je održana danas. Mladić je od 19. do 21. veljače boravio u Milanu. 

Ministar zdravstva Beroš je kazao je kako je hospitalizirani muškarac u dobrom stanju. 

U Rijeci je hospitalizirano devet osoba koje rade u tvornici u Lombardiji u kojoj je 20 osoba zaraženo koronavirusom. Jedan od hospitaliziranih ima simptome te zaraze i nalazi se u karanteni. 

Znanstvenik Ivan Đikić tvrdi kako se koronavirus ne razlikuje puno od običnog virusa gripe, te kako je cijela panika oko epidemije pretjerana.

“Ovaj virus je sličan influenca virusu s kakvim se čovječanstvo susreće svake godine. Kod gripe je smrtnost jedan posto i samo je lani uzela 65.000 života. Kod korone se pokazalo za sada da je smrtnost dva posto te posljedicama bolesti uglavnom podliježu stariji i ljudi slabijeg imunološkog sustava. Ne smije se toliko paničariti,” tvrdi Đikić i nastavlja;

“Na lijeku se diljem svijeta radi, no ne vjeruje kako će se on razviti za manje od šest mjesci”.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3