Datum objave: 25. Veljača 2020

NOVI PROJEKT U POVIJESNOJ JEZGRI / Dođite u četvrtak na Malu ložu i upoznajte se s projektom KAIROS

Diana Ferić
Diana Ferić

Kako kvalitetno iskoristiti otvorene i  zatvorene gradske javne prostore sadržaj  je projekta projekta KAIRÓS-Heritage as Urban Regeneration u kojem sudjeluje Šibenik, a bit će predstavljen u četvrtak, 27. veljače na Maloj loži s početkom u 12  sati.

"Događaj je namijenjen svima koji žele saznati nešto više o spomenutom projektu te načinima na koje se mogu kvalitetno iskoristiti otvoreni i zatvoreni prostori koji su dio kulturnog nasljeđa stare gradske jezgre. Grad Šibenik partner je na projektu KAIRÓS koji se provodu u sklopu URBACT III programa, a sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Cilj projekta KAIRÓS je, korištenjem kulturne i turističke vrijednosti grada, poboljšati degradirana povijesna područja unutar gradova te ih socijalno i ekonomski ojačati i razviti", kažu u gradskoj upravi.

U sklopu Open day-a će biti održan i treći po redu ULG (Urbact Local Group) sastanak sa predstavnicima neprofitnih organizacija i malih poduzetnika koji će na aktivan način, svojim prijedlozima i savjetima utjecati na izradu Akcijskog plana u svrhu korištenja kulturnog naslijeđa što je i sam cilj projekta Kairós.

Kao jedan od primjera iskorištavanja spomenutih lokacija u sklopu ovog događaja bit će predstavljen i projekt ReColor te će kroz vizualizaciju projekta biti održana radionica slikanja za djecu osnovnoškolskog uzrasta kao i radionica Reuse- izrada predmeta od grana i kamenčića.

Događaj će biti popraćen glazbom koju će izvoditi profesionalni DJ.

Iz kategorije: Vijesti