Datum objave: 24. Veljača 2020

GOVOR MRŽNJE / Predsjednik Sabora Goran Jandroković osudio šaranje kuće zastupnika Zekanovića fašističkim simbolima

Diana Ferić
Diana Ferić

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u ponedjeljak je osudio subotnji napad na kuću saborskog zastupnika Hrvoja Zekanovića (Hrast) u Šibeniku.

 "Svaki oblik netolerancije, govora mržnje, napada na drugoga, nije mi prihvatljiv, i to osuđujem", rekao je Jandroković novinarima u Saboru.

Na Zekanovićevoj kući u Šibeniku u subotu ujutro osvanuli su kukasti križ i slovu U a taj su čin odmah osudili Hrvatski suverenisti. O tom događaju policija provodi očevid.

Jandroković: Vjerujem da će koalicija izdržati do kraja

Unatoč činjenici da je Sabor u petak ostao bez kvoruma, jer su ga napustili zastupnici nacionalnih manjina, dio vladajuće koalicije, Jandroković je uvjeren da će ta koalicija "izdržati do kraja".

"Ulazimo u završnicu mandata ove većine. Planirani parlamentrani izbori su na jesen i  do tada će, sasvim sigurno, biti više iskakanja nego ih je bilo u protekle tri godine. No, moje je uvjerenje da će ova koalicija izdržati do kraja", rekao je predsjednik Sabora te dodao kako vjeruje da postoji interes da se "mirno privede predsjedanje EU kraju i da se nakon ljeta ide na izbore".

Očekuje da se idućih dana postigne dogovor o zahtjevima koje je kroz svoje amandmane na predloženi zakon o popisu stanovništva podnio Klub zastupnika nacionalnih manjina.

Taj dio posla vodi predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić. Očekujem da će tijekom tjedna biti obavljene konzultacije i da ćemo nastaviti dalje, rekao je novinarima. 

 

Iz kategorije: Vijesti