Datum objave: 24. Veljača 2020

Šibenski SDP osudio brodaričko spaljivanje Krnje s likovima Tita i predsjednika RH Milanovića. Traži se ostavka direktorice TZ Krapanj - Brodarica

Diana Ferić
Diana Ferić

Tonć Restović, predsjednik šibenskog SDP-a osudio je na današnjoj konferenciji za novinare paljenje Krnje na brodaričkim maškarama koji je personalizirao Josipa Broza Tita i predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i pozvao gradonačelnika Burića da i predsjednika Mjesnog odbora Brodarice  Joška Bačelića da zatraže od direktorice Turističke zajednice Brodarica Krapanj koja je organizator tih maškara da odstupi.

-Spaljivanje Krnje trebalo bi simbolozirati osudu onog lošeg što nam se događa, kazao je Restović, Kako onda krivac može biti Josip Broz Tito koji je umro prije 40 godina ili predsjednik Milanović koji je tek stupio na dužnost? Ne želim vjerovati da je tu riječ o govoru mržnje ili omalovažavanju institucije predsjednika ili 600 Brodaričana koji su glasali za Milanovića već da su to napravili infantilni ljudi koji nemaju smisla za kreativnost.

Pohvalio je brzu reakciju gradonačelnika Burića i predsjednika MO Brodarica koji su osudili paljenje takvog Krnje. Istovremeno ono što se dogodilo na karnevalu u Imotskom gdje su spaljene lutke gay para s djetetom u naručju, nazvao je govorom mržnje za što postoji kaznena odgovornost.

Iz kategorije: Vijesti