Datum objave: 24. Veljača 2020

PALJENJE KRNJE / Ne stišavaju se reakcije na paljenje lutki gay para, a o skandalu na Brodarici očitovat će se danas šibenski SDP

Diana Ferić
Diana Ferić

Skandal oko brodaričkog  karneval na koje su kao Krnje spaljeni  predsjednik RH Zoran Milanović i Josip Broz Tito koji je umro prije 50 godina, a treba bi "platiti" za sve loše što se dogodilo u prošloj godini što je smisao paljenja Krnje, zasjenio je karneval u Imotskom na kojem je spaljena  lutka gay para koji drži figuru 'dijeteta' na kojoj je nalijepljena fotografija SDP-ova saborskog zastupnika Nenad Stazića sa zvijezdom petokrakom na čelu.

 Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk je putem Facebooka reagirao na sramotni ispad na karnevalu u Imotskome i najavio da će danas podnijeti kaznenu prijavu protiov organizatora.

'Sutra ću,u Policijskoj postaji Imotski podnijeti kaznenu prijavu protiv organizatora karnevalske povorke zbog kaznenog djela iz članka 325. Kaznenog zakona', napisao je na Facebooku predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk.

Manifestacija Bakove svečanosti održava se u organizaciji istoimenog kulturno-umjetničkog društva. U Bakovoj povorci Imoćani se maškaraju u razne likove, didove i babe, vile, zle vještice ili anđele.

Ono što je mnoge šokiralo jest da je "imotski krnje" bio utjelovljen u liku lutke istospolnog para s lutkom 'djeteta', na kojoj je zalijepljena fotografija SDP-ovog zastupnika Nenada Stazića i nacrtana crvena zvijezda petokraka.

Na  incident na Brodarici odmah je na svom Facebook profilu reagirao gradonačelnik Šibenika Željko Burić, a o tome će se danas očitovati i gradski SDP.

"U našoj tradiciji od davnina se njeguju pokladne zabave i predstavljaju simboliku borbe protiv onoga što ljudi smatraju lošim u društvu. Oštro osuđujem manipulaciju pojedincima, odnosno osobama u te svrhe, što se upravo dogodilo danas u maškaranoj povorci u Brodarici. Šibenik je grad časnih, poštenih i ponosnih ljudi,a meni kao njihovom gradonačelniku je ovakav čin neprihvatljiv", napisao je Burić.

Iz kategorije: Vijesti