Sidebar Menu

Datum objave: 21. Veljača 2020

JOŠ O IZBORU RAVNATELJICE JU NP KRKA / Miro Bulj kaže da ministar Ćorić pokazuje faraonsku nadmoć i sabotira pravosuđe

Diana Ferić
Diana Ferić

Saborski zastupnik Miro Bulj (Most) pozvao je u petak premijera Andreja Plenkovića da smijeni ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića jer "sabotira pravosuđe i odluke državnih institucija", prenosimo s tportala.

Bulj je to učinio ponukan zahtjevom za izuzećem sutkinje koju je Ćorićevo Ministarstvo poslalo Upravnom sudu u Splitu koji odlučuje o sporu koji se tiče imenovanja ravnateljice NP Krka.

"Ćorić bespotrebno i namjerno zatrpava sud takvim predmetima kako bi našao opravdanje za nezakonito imenovanje Nelle Slavice za ravnateljicu NP Krka", rekao je Bulj na konferenciji za novinare.

Naveo je pritom da je Upravni sud u Splitu već ranije, u prvom stupnju, presudio da je imenovanje Slavice za ravnateljicu bilo nezakonito, a i Državni je inspektorat donio rješenje na tom tragu.

"Sada se čekala drugostupanjska presuda, no koliko ministar Ćorić želi pokazati svoju faraonsku nadmoć nad sudom, tražio je izuzeće sutkinje", istaknuo je zastupnik.

Ponovio je kako je Ćorić imenovao Slavicu ravnateljicom iako nije imala iste stručne i znanstvene uvjete kao Liljana Zmijanović, koja je i hrvatska braniteljica, a koja je bila jedna od kandidatkinja za ravnateljicu NP Krka. "Važnija je bila Slavičina stranačka iskaznica HNS-a i HDZ-a", ustvrdio je Bulj

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.