Datum objave: 20. Veljača 2020

MLAD I USPJEŠAN / Rad Šibenčanina Marina Mrše prepoznao je Greenbook, najveći medij u industriji istraživanja tržišta iz New Yorka.

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanin Marin Mrša, direktor tvrtke Peekator i stručnjak za korisničko iskustvo, izabran je među 16 budućih mladih lidera na listi GRIT future 2020, koja u industriji obilježava nadolazeće zvijezde na koje treba obratiti pažnju i za koje se predviđa da će napraviti veliki doprinos.

Mršin rad prepoznao je Greenbook, najcjenjeniji i najveći medij u industriji istraživanja tržišta sa sjedištem u New Yorku koji industriju prati već više od 50 godina, dok sama nagrada predstavlja prestiž jer nominacija i žiri dolaze direktno od kolega iz industrije. Žiri se sastoji od 14 renomiranih stručnjaka iz industrije koji su i sami, kaže Mrša, prošli sličan put, piše poslovni.hr

“Nominirano je više od 100 kolega iz industrije tako da je žiri imao težak posao. Upravo zato mi je ova nagrada izuzetno draga i mogao bih reći ‘prva’ na koju sam izrazito ponosan”, ističe direktor Peekatora koji će sljedeći tjedan na IIeX Europe 2020. Amsterdam, godišnjoj konferenciji Greenbooka, primiti nagradu i gostovati na panelu o budućnosti industrije.

Osim istraživanja iskustva kupaca, njegova tvrtka Peekator, sa sjedištem u Zagrebu, pruža više različitih usluga u navedenoj domeni – od anketiranja do analize društvenih mreža – a prošle godine odradili su svoje prvo samostalno i neovisno istraživanje o CX-u na području Hrvatske u tri različite industrije.

“Željeli smo od samog početka, osim individualnog rada s klijentima, raditi i vlastita istraživanja, što smo napokon i uspjeli”, kaže Mrša. U istraživanju su anketirali više od 3000 kupaca, analizirali više od 13.000 komentara te dubinski ispitali 60 kupaca. Iz takvih istraživanja kreiraju više različitih izvještaja koji su dostupni kroz njihovu aplikaciju. “Imamo vlastitu razrađenu metodologiju o CX-u koja daje novi uvid u kupovno iskustvo.

Drago nam je što je prepoznata na tržištu i radujemo se svim pozitivnim promjenama koje će stupiti primjenom naših uvida u CX”, ističe direktor. Peekator se u prošloj godini istaknuo suradnjom dm-om s kojim i dalje surađuju, trenutačno imaju 15 stalnih klijenata, od kojih su veći Zaba i Maistra.

“Veseli nas što možemo raditi s kompanijama koje na najvišoj razini brine o svojim kupcima, zaposlenicima i koji pridaju veliku pažnju svakom aspektu poslovanja”, ističe. Tvrtka, koju je Mrša pokrenuo 2018. godine, bilježi odlične poslovne rezultate. Naime, u 2019. godini imali su snažan rast u prihodima, i to više od 250 posto u odnosu na godinu prije. “Ove godine u fokusu je zaključivanje prve runde investicije koja je već dulje vrijeme u planu te izlazak na britansko tržište”, najavio je Mrša.

Krajem prošle godine ostvarili su prvu međunarodnu suradnju i proširili se na Sloveniju, a u tijeku su pregovori za druga tržišta u regiji. “Ponovno očekujemo snažan rast i aktivno se radi i na razvoju Peekator aplikacije 2.0. Imamo otvorenu suradnju s akademskom zajednicom gdje želimo i dodatno validirati naša istraživanja znanstvenim putem”, poručio je Marin Mrša.

Iz kategorije: Vijesti