Datum objave: 18. Veljača 2020

SURADNJA S EU KOMISIJOM / Predstavnik za Hrvatsku Ognien Zlatev posjetio Europa Direkt centar u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Ognien Zlatev posjetio je danas informacijski centar Europe Direct Šibenik u sklopu službene posjete EDIC centrima na prostoru Dalmacije. Dobrodošlicu u naš grad poželjeli su mu zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta i pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Petar Mišura.  

„Europe Direct Šibenik je informacijski centar koji na jednom mjestu građanima pruža sve informacije i savjete vezane za Europsku uniju, a otvoren je 2014. godine te je bio drugi takav centar u Dalmaciji. U proteklom periodu u ovim prostorima organizirani su brojni sadržaji, edukacije, radionice te razna predavanja korisna građanima. Uoči europskih izbora prošle godine EDIC Šibenik izdao je brošuru za građane koja je naknadno podijeljena svim EDIC-ovima u Hrvatskoj što je dokaz uspješnosti rada našeg informacijskog centra“, kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Petar Mišura istaknuo je kako se Europe Direct Šibenik može pohvaliti radom s mladima te organizacijom niza predavanja u srednjim i osnovnim školama.

Voditelj Predstavništva Europske komisije zahvalio se na gostoprimstvu.

„Obilaskom EDIC-a na području Dalmacije želimo upoznati njihov rad, ali i matične organizacije kao što je Grad Šibenik. Namjera nam je predstaviti vam i mogućnosti suradnje s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj “, istaknuo je je Zlatev.

Informacijski centar Europe Direct Šibenik nalazi se na adresi Kralja Zvonimira 7a, a građani se mogu informirati osobnim dolaskom svakim danom od 8 do 15 sati. Također, mogu nazvati na telefon 022/310-855, a imaju se mogućnost obratiti osoblju EDIC-a preko internet stranice www.edic-sibenik.eu, na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili preko društvenih mreža, odnosno preko Facebooka i Twittera. 

Iz kategorije: Vijesti