Datum objave: 18. Veljača 2020

KORONAVIRUS / U strahu od koronavirusa opljačkali kamion koji je prevozio toalet papir

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U strahu su velike oči, kaže mudra narodna poslovica koja itekako ima smisla u situacijama poput aktualnog globalnog straha od širenja smrtonosnog koronavirusa. Kod nas, u Hrvatskoj, nekog velikog straha nema. Ima zabrinutosti što je razumljivo, ali straha mjerljivog sa strahom koji vlada primjerice Hong Kongom, nema ni u tragovima. U tom golemom gradu koji ima gotovo dvostruko više stanovnika od Hrvatske, koronavirus je izazvao probleme na kakve se nije ni pomišljalo. Prazne trgovine i nestašice elementarnih artikala postale su zabrinjavajuće, a situacija je bizarno eskalirala s nestašicom toalet papira. Vijest koju prenose vodeći svjetski mediji bila bi smiješna da nije tragična: U Hong Kongu su naoružani razbojnici presreli i opljačkali kamion koji je prevozio toalet papir. Sumnja se da su pljačku izveli pripadnici zloglasne trijade bande. Opljačkano je oko 300 rola toalet papira.

Vijest o oružanom prepadu na kamion koji prevozi toalet papir znakovita je i poučna iako će mnogi na nju odmahnuti rukom i reći: To su gluposti!

Zašto ne bi trebalo tako reagirati? Zato što ta vijest nameće pitanje: Jesmo li i mi spremni za suočavanje s izvanrednim situacijama koje u trenutku mogu tako drastično promijeniti naše živote da i toaletni papir postane vrijedan pljačke?

Iz kategorije: Vijesti