Datum objave: 17. Veljača 2020

BOGATI POLITIČARI / Branka Juričev Martinčev ima imovinu od 10,6 milijuna kuna,a prijavila je Rolex vrijedan 50 000 kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Zastupnica HDZ -a iz Šibensko - kninske županije Branka Juričev Martinčev je prema nekretninama koje posjeduje među najbogatijim zastupnicima u Saboru. Analizu imovinskog stannja saborskih zastupnika, uzimajući u prvom redu nekretnine, ušteđevinu i dionice koje koje posjeduju oni ili njihov bračni drug. Branka Juričev Martinčev prijavila je imovinu ukupno vrijednu 10,6 milijuna kuna.

Od prijavljenih 10,6 milijuna kuna Branke Juričev Martinčev, 10,4 milijuna kuna  je u nekretninama. Nešto je u njezinu, nešto u suprugovu, a nešto u zajedničkom vlasništvu, ali u obitelji Branke Juričev-Martinčev osam je nekretnina ukupne vrijednosti 10,4 milijuna kuna. Najvrednije je građevinsko zemljište od tri milijuna kuna u Vodicama, koje je zastupnica naslijedila. U dionicama ima 100 tisuća kuna, a suprug je prodajom imovine uštedio 135 tisuća kuna. Prijavila je i Rolex od 50 tisuća kuna, koji je bio “poklon od supruga”.

Najbogatiji zastupnik je HDZ-ovac Domagoj Ivan Milošević koji sa suprugom ima 27 nekretnina ukupno vrijednih 18 milijuna kuna, a uštedjeli su 576 tisuća kuna. Najvrednija Miloševićeva nekretnina je stan u Zagrebu od 296 četvornih metara, za koji je navedeno da vrijedi 4,88 milijuna kuna. Supružnici Milošević tu su nekretninu stekli kupnjom od kapitala, prodajom imovine i kreditom. Supruga Domagoja Ivana Miloševića je vlasnica tri tvrtke te suvlasnica još jedne.

Milošević je i vlasnik Rolexa vrijednog 35.000 kuna, a sa suprugom i slika Ede Murtića vrijednih 250.000 kuna. Ukupno 91 saborski zastupnik ima imovinu vrijednu više od milijun kuna što je gotovo dvotrećinska većina! Oni su tu imovinu stekli od prihoda od nesamostalnog rada, samostalne djelatnosti, kapitala, darovnim ugovorima, nasljedstvom, kreditnim zaduženjima...

Među milijunašima zastupnicima tako su, osim onih koji su ušli u top 10, primjerice i Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku koji je sa suprugom vlasnik nekretnina i štednje vrijednih 4,5 milijuna kuna. On je, među ostalim, u svojoj kartici naveo i da je vlasnik stana od 97 četvornih metara u zagrebačkoj Dubravi vrijednog 350.000 kuna. Pozamašnim imetkom može se pohvaliti i HDZ-ovac Ivan Šuker čija je vrijednost nekretnina i ušteđevine 4,9 milijuna kuna. Jedan od najvećih zemljoposjednika među zastupnicima je pak nezavisni Tomislav Panenić koji je vlasnik nešto više od 172 tisuće četvornih metara oranica i oko 22,5 tisuća kvadrata vinograda. Za oranice naveo je da ukupno vrijede oko 1,1 milijun kuna, a vinogradi 291 tisuću kuna.

HDZ-ov zastupnik Dražen Milinković iz Vinkovaca također je jedan od milijunaša, a njegova imovina vrijedi 2,6 milijuna kuna. On je pak prijavio najvredniju garažu među svim zastupnicima, i to onu od 26 četvornih metara u Zagrebu, a za koju je naveo da vrijedi čak 195.000 kuna. On i supruga su vlasnici te garaže koju su stekli kreditom, kao i stana u Zagrebu od 50 četvornih metara koji vrijedi 780.000 kuna. Milinkovićeva garaža tako vrijedi gotovo isto kao i kuća s okućnicom Milanke Opačić od 134 kvadrata za koju je zastupnica stranke BM 365 navela da vrijedi 200.000 kuna. Zastupnici se ne mogu baš pohvaliti da ulažu u dionice pa tako samo neki od njih imaju u vlasništvu vrijednosne papire, i to uglavnom HT-a. Mostovac Robert Podolnjak odnosno njegova supruga u tome su među vodećima, a u udjelima u nekoliko fondova imaju uloženo gotovo 600.000 kuna, analizira Večernji. 

 

Iz kategorije: Vijesti