Datum objave: 12. Veljača 2020

SKUPI PROVOD / Hrvatski gastroeneterolozi na bahatom skupu u Šibeniku od kojeg se u Šibeniku i zaradilo

Diana Ferić
Diana Ferić

Bivši HDZ-ov ministar zdravstva u Vladi Ive SanaderaNeven Ljubičić, danas predsjednik Hrvatskog gastroenterološkog društva (HGD), od 11. do 13. listopada prošle godine u Šibeniku priredio je spektakularni godišnji sastanak te udruge. Samo svečana večera za uzvanike, njih više od 250, stajala je 152.000 kuna i to bez flaširane vode, za koju je dodatno plaćeno još 3.220 kuna, piše Telegram.hr, a od toga je nešto zaradio i Grad Šibenik.

Da gostima, tijekom svečane večere, 12. listopada prošle godine, ne bi bilo dosadno, pobrinuli su se Jasmin Stavros i njegova glazbena grupa koji su za pjevanje i svirku hrvatskim gastroenterolozima naplatili 77.913 kuna, te još 9.815 kuna za ozvučenje i plesni podij. Samo jedna večera, dakle, u dva i pol dana trajanja godišnjeg skupa HGD-a, s flaširanom vodom, svirkom i pjevanjem Jasmina Stavrosa, koštala je točno 242.958 kuna!

NAJAM REPREZENTATIVNE GRADSKE VIJEĆNICE

To, međutim, nisu jedine stavke koje govore o rastrošnosti udruge na čijem je čelu bivši ministar Ljubičić. Istoga dana, 12. listopada, prije svečane večere potrošeno je još 181.384 kune, a iz specifikacije troškova u čijem je posjedu Telegram, vidljivo je kako je najviše novca otišlo na radni ručak, lunch pakete, kave tijekom pauza, a posebno je zanimljiva stavka ”plesači” (saznali smo, radilo se o plesačicama) čija je usluga plaćena 4.500 kuna.

Da bi sve bilo još svečanije i raskošnije, dio sadržaja na godišnjem sastanku Hrvatskog gastroenterološkog društva održao se u reprezentativnoj šibenskoj Gradskoj vijećnici. Najam tog ekskluzivnog prostora plaćen je 7.500 kuna, isto toliko i jedna dalmatinska klapa koja je ondje pjevala. Tri cvjetna aranžmana, da bi prostor izgledao još dojmljivije, koštala su 1.200 kuna, a led rasvjeta Gradske vijećnice i tri postavljena LCD televizora stajala su dodatnih 8.500 kuna.

TROŠAK JE BIO 3500 KUNA PO SUDIONIKU

Trošak noćenja gostiju, u Hotelu Ivan s četiri zvjezdice, zajedno s boravišnom taksom, iznosio je 319.960 kuna. Prijevoz sudionika do Šibenika, iz Zagreba, Pule, Rijeka i Osijeka te natrag, stajao je ukupno 32.125 kuna.

Catering tim Lisak dopremio je biranu hranu iz Zagreba u Šibenik, a cjelokupna organizacija skupa i briga da sudionicima ništa ne manjka, da im bude organiziran prijevoz i udoban smještaj, povjerena je zagrebačkoj turističkoj tvrtki Exclusive Croatia. Vlasnice obje tvrtke, saznajemo, prijateljice su bivšeg ministra Ljubičića. Godišnji skup hrvatskih gastroenterologa u Šibeniku, koji je trajao dva i pol dana, ukupno je stajao 872.000 kuna. Ili oko 3.500 kuna po svakom sudioniku.

Intrigantno je pitanje tko je sve to platio i kako je skupljeno gotovo milijun kuna za rastrošnu feštu, na kojoj se očito nije štedjelo ni na iću, ni na piću, a bogme ni glazbi, cvijeću i plesačicama. No, još je intrigantnije kako je organizator, Hrvatsko gastroenterološko društvo, čiji je predsjednik bivši ministar Ljubičić, prošlogodišnjim skupom u Šibeniku, napravio sjajan posao. Nisu čak potrošili ni sav prikupljeni novac za tu namjenu, pa im je na računu, kad su sve platili, još ostalo solidnih 342.543 kuna.

Iz kategorije: Vijesti