Datum objave: 06. Veljača 2020

BEŠĆUTNA DRŽAVA / Gladnu umirovljenicu progone zbog krađe kruha, a oni koje se sumnjiči za krađu milijuna kuna nalaze mjesto u Saboru

Diana Ferić
Diana Ferić

Dijelom crne statistike postala je 71-godišnja umirovljenica koju je zbog pokušaja krađe nekoliko osnovnih prehrambenih namirnica policiji prijavio jedan trgovački centar u Bjelovaru. Počinila je kazneno djelo, no teško se oteti dojmu da ju je na to prisilila glad, s obzirom da artikli koje je otuđila jedva premašuju vrijednost od 20 kuna, piše na portalu Mirovina.hr Jasmina Grgurić.

Kako krade prehrambene artikle, jučer poslijepodne u jednom bjelovarskom trgovačkom centru u Hebrangovoj ulici, zatečena je 71-godišnjakinja. Namirnice je prenijela u torbi pokraj blagajne, ali ju je zatekao zaštitar koji joj je artikle oduzeo” – izvijestila je danas Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska.

S obzirom da je pozvana policija, voditelju trgovačkog centra ustupljeni su osobni podaci žene zbog eventualnog pokretanja privatne tužbe.

O slučaju su nas obavijestili s portala Bjelovar live, koji neslužbeno doznaje da je 71-godišnjakinja u torbu spremila dvije jabuke, nekoliko banana, jogurt i ono što je najtužnije u cijeloj ovoj priči – kruh. Vrijednost tih artikala ne premašuje iznos od 20 kuna pa je za zaključiti da je uzela ono što joj je bilo potrebno da se prehrani, pri čemu nije posegnula za artiklima veće vrijednosti.

Sličan slučaj dogodio se lani u Sisku, kada je u svibnju u krađi hrane u jednom trgovačkom centru uhićen 65-godišnjak. On je ukrao prehrambene artikle u vrijednosti od nekoliko stotina kuna, jer također očito nije imao što jesti.

Svakako da ništa ne može opravdati počinjenje kaznenog djela, ali ne možemo se i ovoga puta ne zapitati je li za ovu državu čovjek koji krade kruh i mlijeko kriminalac te kakvo smo društvo ako su naši stari gladni i prisiljeni krasti kako bi jeli, piše portal mirovina. hr, a mi dodajemo kako u Hrvatskoj ljudi koji kradu zato što su gladni završavaju u zatvor, a osumnjičeni pravi kriminalci koji kradu milijune i kvadrate kuća i zemljišta u Sabor.

Iz kategorije: Vijesti