Datum objave: 28. Siječanj 2020

RAZRJEŠENJE / Milan Kujundžić nije više ministar zdravstva jer se, kaže premijer, ne može fokusirati na aktualne probleme

Diana Ferić
Diana Ferić

Predsjednik Vlade Andrej Plenković objavio je da će, nakon razrješenja Milana Kujundžića u utorak, već u srijedu predložiti njegova nasljednika na mjestu ministra zdravstva. Kao izgledni kandidati spominju se trojica HDZ-ovaca, od kojih su dvojica dosadašnji bliski Kujundžićevi suradnici, no već tijekom dana počela su izranjati i nova imena, piše tportal.

'Ministarstvo zdravstva je bitno, zahtijeva pun fokus i na teme predsjedanja i suzbijanja koronavirusa. Ministar Kujundžić bio je fokusiran na druge teme. On će se vratiti u Sabor i imat će prilike objasniti sve okolnosti oko imovine', kazao je Plenković.

U igri za novog ministra bili su dosadašnji su pomoćnik u Ministarstvu zdravstva Vili Beroš i državni tajnik u tom ministarstvu Željko Plazonić te bivši ministar zdravstva Dario Nakić. Kao kandidati za novog ministra zdravstva spominjali su se i Drago Prgomet, ali i Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb.

Upravo je Ćorušić jutros viđen na ulasku u Vladu, no na pitanje novinara N1 hoće li on biti novi ministar kazao je da je to malo vjerojatno.

Nako sastanka u Vladi poručio je da je s premijerom razgovarao o ministarskoj poziciji, ali da je na sastanak bio pozvan u funkciji predsjednika HDZ-ovog Odbora za zdravstvo. Dodao je da mu premijer nije ponudio da bude ministar. Kazao je ponovno da je malo vjerojatno da postane ministar, a upitan bi li prihvatio tu poziciju kad bi mu je ponudili kazao je: 'Upitno je. Imam previše posla i sad.'

Naime, Ćorušić bi kao predsjednik HDZ.ovog odbora trebao voditi sjednicu tog tijela koja će se u popodnevnim satima održati u središnjici na Trgu žrtava fašizma. Jedna od tema bit će i novi ministar.

To bi, doznajemo iz izvora bliskih premijeru, trebao biti dosadašnji Kujundžićev pomoćnik Vili Beroš, prenosimo s tportala.

Iz kategorije: Vijesti