Datum objave: 27. Siječanj 2020

EDUKACIJA KROZ ZABAVU / JU NP Krka organizira radionice izrade makramea za odrasle, prijave su u toku

Diana Ferić
Diana Ferić

Edukativne radionice za odrasle, u sklopu projekta Znanjem do očuvanja, koje vodi Vlatka Hlišć iz Zagreba organizira JU NP Krka, u povodu 35. rođendana tog nacionalnog prak. Bit će ordržane  u ispostavama Parka u Skradinu i Drnišu i to   30. i 31. siječnja i 1. veljače u Skradinu, a 6., 7. i 8. veljače u Drnišu – od 18 do 20 sati.  

Polaznici će na tim radionicama svladati makrame tehniku vezivanja čvorova. Ta je tehnika bila vrlo popularna 70-ih i 80-ih godina prošloga stoljeća, a sada su je društvene mreže ponovno stavile u fokus javnosti, kao nezahtjevnu, ali izuzetno umjetničko, opuštajuće i terapeutsko umijeće. Prvi dan bit će riječi o osnovama makramea. Polaznici će učiti kako napraviti najjednostavniji čvor, a okušat će se i u izradi privjeska za ključeve. Drugog dana izrađivat će svijećnjak na staklenkama (koje moraju donijeti sa sobom). Posljednjeg dana radionice učit će tehniku vezivanja dijamantnog čvora i zidnoga makramea. Svoje radove polaznici će moći ponijeti kući, kao i stečeno znanje, koje će, nadamo se, nastaviti koristiti.

"Odgovornim ponašanjem, uz malo kreativnosti i dobre volje, svatko može utjecati na živi svijet u svojoj neposrednoj okolini i pridonositi očuvanju biološke raznolikosti. Iako su djeca najbolji glasnogovornici i ambasadori Nacionalnog parka „Krka“, jer znanje koje su o njemu stekli prenose svojim obiteljima i prijateljima, važno je uvijek iznova motivirati i odrasle da slobodno vrijeme provode u prirodi i da upoznaju rijeku Krku, ali i da se brinu za okoliš tako što će mijenjati neke životne navike i ponašanje i koristiti alternativne načine proizvodnje. Zato Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ od 2012. godine organizira predavanja i radionice u sklopu projekta Znanjem do očuvanja", ističu u JU NP Krka.

Projekt je zamišljen kao niz edukativnih aktivnosti – eko radionica i predavanja – s ciljem upoznavanja zainteresiranih, prije svega odraslog lokalnog stanovništva, s načinima na koje mogu smanjiti globalni konzumerizam i odbačenim stvarima udahnuti „novi život“. Radionice su besplatne za lokalno stanovništvo. Za sudjelovanje na njima treba se prijaviti na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Iz kategorije: Vijesti